obchodné

Aké doklady sú potrebné na predaj mäsa

Aké doklady sú potrebné na predaj mäsa

Video: Internet o Borisovi pracujem pre ľudí Kollárovi. 2024, Júl

Video: Internet o Borisovi pracujem pre ľudí Kollárovi. 2024, Júl
Anonim

Kategória potravín je skupina výrobkov so zvýšeným rizikom, pretože konzumáciou nekvalitných potravín môže osoba vážne poškodiť telo a poškodiť ho. Podnikateľ zaoberajúci sa obchodom s mäsom môže tiež dostať pomerne závažnú pokutu, ak nedodrží normy stanovené štátom. Aké dokumenty sú potrebné na vykonanie takejto činnosti?

Image

Návod na použitie

1

Mäsové výrobky sú potravinové výrobky, ktoré podliehajú osobitným a veľmi prísnym požiadavkám, a pokuty za nedodržiavanie sú veľmi vysoké a podnikateľ môže dokonca stratiť licenciu na obchodovanie s mäsom. Hlavný súbor dokumentov: skutočné povolenie na obchod s potravinami, všeobecné povolenie na finančné činnosti a povolenie od služby SES. Ak chcete získať prvý dokument, musíte sa obrátiť na Licenčnú komoru, ktorá má pobočky v každom meste. Mali by ste si však byť vedomí, že získanie povolenia je pomerne dlhý proces, ktorý môže trvať celý rok, a od podnikateľa sa bude vyžadovať veľké množstvo dokladov.

2

V licenčnej komore bude podnikateľ určite požiadaný o žiadosť vyplnenú v predpísanom formulári (nezabudnite na predchádzajúci súhlas v miestnej obci), kópiu registrácie právnickej osoby (zvyčajne IP alebo LLC), kópie základných dokumentov podniku s notárskou overením. Tiež je potrebné pamätať na to, že žiadosť o licenciu by mal podpísať iba vlastník spoločnosti. Na základe uváženia personálu a vedenia licenčnej komory sa od vás môžu požadovať aj ďalšie dokumenty.

3

Je tiež celkom možné, že sa vyžaduje predloženie pôvodného osvedčenia daňovej správy o registrácii podnikateľa. Ak už máte k dispozícii nejaké zásoby alebo suroviny pre budúci obchod, budete musieť získať prioritné osvedčenie od územného úradu Rospotrebnadzor. V budúcnosti sa v súlade so zavedenými právnymi predpismi musí takéto povolenie získať pre každú šaržu výrobkov.

4

Pokiaľ ide o dokumentáciu na vykonávanie súkromnej podnikateľskej činnosti, mala by byť adresovaná úradu jedného alebo druhého správneho obvodu, na území ktorého sa miesto podnikania nachádza. Získanie tohto povolenia je navyše jednorazové: takže ak ste predtým predávali mäsové výrobky z domácej výroby a takéto dokumenty ste už dostali, nebudete musieť tento postup opakovať.

Venujte pozornosť

Mimochodom, v SES budete tiež povinní predložiť lekárske knihy pre každého zamestnanca predajne, v ktorej sa mäso predáva, a akékoľvek iné potravinové výrobky.

Odporúčaná