Druhy činností

Ako nájsť vydanie produktu

Ako nájsť vydanie produktu

Video: Hourglass Nové produkty - Prvý dojem 2024, Júl

Video: Hourglass Nové produkty - Prvý dojem 2024, Júl
Anonim

Pre presné plánovanie činností výrobcu je potrebné poznať uvoľnenie hotových výrobkov. Tento ukazovateľ tiež poskytuje vedúcemu organizácie informácie o tom, do akej miery je potrebné do výroby zapojiť výrobné kapacity.

Image

Budete potrebovať

- štatistika výroby výrobkov vo vašom podniku.

Návod na použitie

1

Najjednoduchšie je vypočítať počet produktov vyrobených pomocou štatistického výkazu, ktorý zvyčajne zostavuje účtovné oddelenie organizácie pre miestny štatistický úrad. Takýto dokument sa najčastejšie zostavuje raz za štvrťrok, takže môžete systematicky skontrolovať, koľko produktov vaša spoločnosť vyrobila v čase, keď vás zaujíma.

2

Ak však od prípravy poslednej správy uplynulo dosť času, musí sa výstup vypočítať inou metódou. Nájdite počet výrobkov vyrobených na začiatku a na konci vykazovaného obdobia, odčítajte prvé číslo od druhého. Potom od výsledného čísla odpočítajte zvyšky produktu, ktorý sa nepredal. Získate teda približný objem prepustenia vášho tovaru.

3

Môžete tiež sledovať počet vydaných produktov podľa toho, ako sa zmenila miera výnosov vašej organizácie. Na tento účel budete potrebovať formulár číslo 2, ktorý účtovníci tvoria za každé vykazované obdobie. Porovnajte niekoľko správ (pokiaľ možno aspoň dve alebo tri), potom získate jasný obraz o tom, aká je dynamika uvoľňovania tovaru vo vašom podniku.

4

Existuje štandardný vzorec, ktorý používa veľa zamestnancov veľkých podnikov na zistenie objemu výrobkov. Na presný výpočet budete potrebovať znalosť objemu predaného tovaru, zostatky nepredaného tovaru na sklade, ako aj informácie o zostatkoch vyrobeného tovaru, ktoré boli k dispozícii na začiatku vykazovaného obdobia. Sčítajte počet predaného tovaru a zostatky, ktoré sú v súčasnosti k dispozícii, a potom odpočítajte od výslednej sumy zostatky tovaru, ktoré prešli vo vykazovanom období z minulosti.

5

Údaje, ktoré ste získali, vám pomôžu objasniť, ako zorganizovať predaj výrobkov pomocou distribútorov. Ak sú výrobné kapacity organizácie dosť veľké, môžete na základe vašich výpočtov zvýšiť počet tovaru vytvoreného v podniku.

Odporúčaná