Druhy činností

Ako otvoriť turistické informácie

Ako otvoriť turistické informácie
Anonim

Aj malé mestá majú svoje krásne a zaujímavé miesta. Ak je váš koníček históriou vašej rodnej krajiny, môžete ju zmeniť na podnikanie otvorením malej organizácie výletov. Je nepravdepodobné, že toto podnikanie prinesie veľké zisky, ale bude ťažko vyžadovať investície.

Image

Návod na použitie

1

Kúpte si sprievodcu po meste, pozrite sa na internet, aké zaujímavé miesta má. Možno nájdete nejaké krásne legendy. To všetko sa dá využiť na ďalšie výlety. Pre každé miesto by sa malo urobiť malé zhrnutie vrátane najzaujímavejších bodov. Ak plánujete organizovať výlety pre deti, potom premýšľajte o zábavných scenároch.

2

Exkurzie môžete viesť osobne aj najímaním tých, ktorí chcú byť sprievodcami. Najprv to s najväčšou pravdepodobnosťou zvládnete sami. Najprv nepotrebujete kanceláriu: bude to váš vlastný byt (v ktorom máte nárok na registráciu ako samostatný podnikateľ). Objednávky výletov, ktoré môžete podniknúť telefonicky aj na internete.

3

Ak sa chcete dozvedieť viac o svojej firme, musíte o tom uviesť inzerát. Reklama v tlači a na internete je primeraná (vytváranie záujmových skupín na sociálnych sieťach). Po prvých exkurziách bude fungovať ústne slovo: ľudia, ktorí sa zaujímajú o kultúru a históriu, o vás rozprávajú svojim priateľom. Bude tiež dobré, aby sa na mieste zriadila služba organizácie výletov a zverejnil sa v nej plánovaný výlet.

4

Ak chcete určiť cenu za každú exkurziu na osobu, zistite, aké sú náklady na exkurzie, ak vôbec, pre vašich konkurentov. Keďže práve začínate, vaše ceny by mali byť nižšie, ale nie o veľa. Ak nemáte konkurentov, porozmýšľajte o tom, koľko by priemerný obyvateľov vášho mesta za prehliadku zaplatil, spýtajte sa na to priateľov. Mali by byť k dispozícii výlety, to však neznamená, že je potrebné stanoviť mimoriadne nízke ceny.

5

Organizácia výletov môže byť iba začiatkom zaujímavého podnikania v oblasti kultúry a histórie. Ak má vaše mesto viac či menej veľké intelektuálne publikum, môžete sa tiež venovať výučbe a vzdelávacím aktivitám, napríklad prednášať.

Odporúčaná