Obchodné riadenie

Ako určiť hlavný druh hospodárskej činnosti

Ako určiť hlavný druh hospodárskej činnosti

Video: ÚROVEŇ 5 POLTERGEIST OPÄŤ STRAŠÍ, STRAŠIDELNÁ ČINNOSŤ 2024, Júl

Video: ÚROVEŇ 5 POLTERGEIST OPÄŤ STRAŠÍ, STRAŠIDELNÁ ČINNOSŤ 2024, Júl
Anonim

Každý rok do 15. apríla musia všetky ruské podniky potvrdiť hlavný druh svojej hospodárskej činnosti. Deje sa tak s cieľom vyhodnotiť príspevky na povinné sociálne poistenie pre prípad pracovných úrazov a chorôb z povolania. Výška príspevkov závisí od ročnej sadzby, ktorá je priamo spojená s hlavnou činnosťou podniku.

Image

Budete potrebovať

  • - potvrdenie o hlavnej činnosti;

  • - osvedčenie o potvrdení;

  • - kópia súvahy;

  • - kópia licencie (ak je činnosť licencovaná).

Návod na použitie

1

Je potrebné určiť hlavný typ činnosti, aby sa váš podnik klasifikoval ako konkrétna trieda rizika. Hlavným typom činnosti pre vašu spoločnosť bude ten typ činnosti, ktorý podľa výsledkov za posledný finančný rok mal najväčší podiel na celkovom objeme poskytnutých produktov alebo služieb. Tento postup stanovenia je ustanovený v odseku 9 „Pravidiel klasifikácie ekonomických činností ako tried rizík pri práci“, ktoré boli schválené nariadením vlády Ruskej federácie z 1. decembra 2005.

2

Právne predpisy nestanovujú žiadnu administratívnu zodpovednosť za skutočnosť, že nepotvrdzujete druh hospodárskej činnosti v tomto a nasledujúcich rokoch. Spravidla sa však o to podnik sám zaujíma. Pri registrácii podniku mu boli pridelené kódy hospodárskej činnosti v štatistických úradoch. Ak existuje niekoľko takýchto druhov, bez potvrdenia bude akceptovaný ten, ktorý má najvyššiu tarifu, ako hlavný.

3

Určite hlavný druh činnosti podniku pomocou schválenej metodickej dokumentácie. Zahŕňa „Postup na potvrdenie hlavného druhu hospodárskej činnosti“, ktorý bol schválený uznesením Ministerstva zdravotníctva a sociálneho rozvoja Ruskej federácie 31. januára 2006.

4

Aby vaše podnikanie minimalizovalo platby sociálneho poistenia, budete sa musieť usilovať. Do 15. apríla pripravte a predložte úradu FSS vyhlásenie, v ktorom potvrdzujete hlavnú činnosť. Pripojte k nemu certifikát potvrdzujúci, že tento druh činnosti je pre váš podnik hlavným. Vyplní sa v jednotnej forme uvedenej v dodatku č. 2 k postupu. K potvrdeniu správnosti definície pripojte kópiu vysvetlivky k súvahe spoločnosti za predchádzajúci rok k osvedčeniu. Ak spoločnosť pôsobí na základe licencie, potom musí dokumentácia obsahovať jej kópiu.

  • „Postup pri potvrdzovaní hlavného druhu hospodárskej činnosti“
  • postup na určenie hlavného typu činnosti

Odporúčaná