Obchodné riadenie

Osvedčenie o dani z príjmu pre 2 osoby v roku 2019

Obsah:

Osvedčenie o dani z príjmu pre 2 osoby v roku 2019

Video: Ako vypísať DAŇOVÉ PRIZNANIE? 👍│Zmudri.sk 2024, Júl

Video: Ako vypísať DAŇOVÉ PRIZNANIE? 👍│Zmudri.sk 2024, Júl
Anonim

V roku 2019 sa musia osvedčenia 2-NDFL predkladať v aktualizovanej podobe. Osobitná forma tohto certifikátu sa zavádza aj na predloženie bankám po prijatí spotrebiteľského úveru. Ako vyplniť osvedčenie o dani z príjmu pre 2 osoby bez chýb: základné pravidlá

Image

Popredná americká osobnosť Benjamin Franklin, ktorá bola poctená svojimi službami v oblasti ekonómie, ktoré majú byť vyobrazené na sto dolárovej bankovke, rád citovala: „V živote sú isté iba smrť a dane.“

Na to, aby štát mohol plniť svoje funkcie, potrebuje finančné zdroje, vlastný rozpočet. Vo všetkých krajinách sveta sú hlavným zdrojom tvorby rozpočtu dane. Aj v Rusku existuje celý systém daní, jedna z nich, federálna - ktorá je povinná platiť v celom štáte, je daň z príjmu fyzických osôb, nazýva sa tiež daň z príjmu.

Na čo je certifikát 2-NDFL určený, kde a kedy sa vyžaduje

Obdobie na výpočet dane z príjmu fyzických osôb je jeden rok. Daň sa nevyberá zo súm oslobodených od dane - dôchodky, kompenzačné platby, dávky v nezamestnanosti, tehotenstvo a narodenie dieťaťa, podpora dieťaťa a niektoré ďalšie. Organizácie a jednotliví podnikatelia musia okrem výpočtu a platenia dane z príjmu fyzických osôb poskytovať federálnej daňovej službe informácie o výške príjmu z príjmu fyzických osôb a zaplatenej dane. Toto je účel odkazu 2-NDFL.

Certifikáty 2-NDFL sa poskytujú elektronicky osobitne pre každého zamestnanca každý rok najneskôr 1. apríla, a ak je počet zamestnancov v organizácii menší ako 25, je povolený v papierovej podobe.

Osvedčenie o príjmoch občana môže pri podávaní žiadosti o spotrebiteľský úver požiadať zamestnancov banky. Podľa vyjadrenia zamestnanca by vedenie organizácie malo vydať „Osvedčenie o príjmoch a daniach jednotlivca“, ktorého vzor je uvedený v dodatku 5 nariadenia Federálnej daňovej služby z 2. októbra 2018 (formulár 2-NDFL - v treťom dodatku).

Dopyty vyplňujú organizácie a jednotliví podnikatelia zamestnancami, ktorí vedú účtovné a daňové záznamy o príjmoch zamestnancov. Osvedčenie musí byť podpísané osobou poskytujúcou informácie - účtovníkom alebo riaditeľom.

Termín na vydanie tohto certifikátu nie je stanovený, ale keďže platové certifikáty sa vydávajú do troch dní, tu sa môžete dohodnúť na rovnakom období.

Aktualizovaný formulár 2-PIT

Daňový úrad zaviedol zmenenú a doplnenú formu osvedčenia 2-NDFL 2. októbra 2018. Informácie o príjmoch a daniach za obdobie 2018 tohto roku pred 2. aprílom musia byť predložené už v tomto novom formulári.

Forma 2-NDFL neprešla zásadnými zmenami, je len správnejšia. Ak v starej forme bolo päť oddielov, potom v novej časti iba 3. Ale v novej vzorke je dodatok, v ktorom musíte uviesť všetky informácie o príjmoch a daniach zaplatených za rok mesačne.

Odporúčaná