Obchodné riadenie

Čo je to značka knihy?

Obsah:

Čo je to značka knihy?

Video: Kniha Vy jako značka 2024, Jún

Video: Kniha Vy jako značka 2024, Jún
Anonim

Brandbook preložený z angličtiny znamená „brand book“. Je to druh podnikateľského plánu pre rozvoj značky spoločnosti.

Image

Kniha značiek je marketingová príručka, ktorá popisuje princípy a štandardy spoločnosti. Kniha značiek môže opísať štýl dizajnu spoločnosti, farby, logo. Kniha značiek však môže mať aj iné zameranie, ktoré ovplyvňuje vzťahy so zákazníkmi a internú firemnú etiku. Toto je úplný opis poslania spoločnosti, jej hodnôt, portrét cieľovej skupiny, koncept vzťahov so zákazníkmi. Preto sa značka značky nazýva biblia značky.

Pri vytváraní knihy značiek by vedenie malo mať predstavu o tom, aký bude budúci dokument.

Na čo je značka značky?

Keď spoločnosť objedná reklamnú kampaň, tlačiarenské výrobky, marketingové produkty, začína práca dizajnérov na tvorbe rozložení atď. Stáva sa, že sa týmito problémami zaoberá niekoľko agentúr. A keď sa niekoľko dizajnérov zaoberá problémami spoločnosti na základe svojich vlastných názorov a preferencií, výsledok je často poľutovaniahodný. Materiály nevyhovujú manažmentu alebo sa úplne nezhodujú s formátom značky. A ak použijete nesprávne stratégie na umiestnenie na trhu alebo všeobecnú firemnú identitu spoločnosti, je nepravdepodobné, že bude schopná získať dôveru zákazníkov a ukázať svoje výhody. V tomto prípade je potrebná kniha značiek.

Ako už bolo spomenuté, tento dokument popisuje celú koncepciu spoločnosti. Pre obchodníkov je to usmerňujúci dokument. Najskôr si odborníci preštudujú knihu značiek a potom sa pustia do práce. Prítomnosť dobre navrhnutej knihy značiek môže významne ušetriť čas vysvetľovaním vašich prianí obchodníkom a kvalitnej práci.

Image

Kniha kníh sa okrem toho udeľuje novým zamestnancom. Pochopili tak stratégiu spoločnosti, jej ciele, funkcie oddelení, zodpovednosť zamestnancov a dokonca aj pravidlá správania v tíme. Vďaka tomuto usmerneniu sa čas na zavedenie nových pracovníkov na pracovné miesto skráti, ale tiež sa zvyšuje jeho zodpovednosť. Koniec koncov, po preskúmaní vnútorného riadenia nemôže zamestnanec urobiť chybu a ospravedlniť sa nevedomosťou. Všetko je jasne opísané v značke.

Obsah značky

Značka

Tu je opis poslania spoločnosti, jej cieľov a cieľovej skupiny. Ak má spoločnosť podnikateľský plán, ide v podstate o opakovanie niektorých jej častí.

Firemná identita

Všetko, čo obsahuje koncept firemnej identity:

1. Logo, jeho farby a variácie.

2. Farby, farebné kombinácie, možnosti použitia.

3. Písma.

4. Slogan.

5. Hlavičkový papier, rôzne vzory a štýly na rôzne účely.

Odporúčaná