Druhy činností

Ako otvoriť vlastnú súkromnú školu

Ako otvoriť vlastnú súkromnú školu
Anonim

Otvorenie súkromnej školy nie je najziskovejším obchodným nápadom, ale je užitočné. Rodičia často otvárajú súkromné ​​školy predovšetkým pre svoje deti a svojich rovesníkov, pretože nie sú spokojní s kvalitou vzdelávania na verejných školách.

Image

Návod na použitie

1

Otvorenie súkromnej školy bude vyžadovať pomerne veľké množstvo peňazí. Tieto investície pôjdu na nasledujúce:

1. prenájom veľkého, vhodného na školiace priestory.

2. oprava tejto miestnosti a vytvorenie príjemných podmienok na školenie (nákup potrebného nábytku, vybavenia).

3. plat učiteľov.

4. registrácia právnickej osoby.

5. reklama.

6. stránka.

2

Hlavným bodom pri otvorení súkromnej školy je získanie licencie na vzdelávacie aktivity. Prijíma sa v orgánoch štátnej správy vzdelávania ustanovujúcich subjektov Ruskej federácie. Pre Moskvu je to ministerstvo školstva Moskvy. Na získanie licencie bude potrebné pripraviť dokumenty uvedené na webových stránkach ministerstva: http://www.educom.ru/ru/works/control/licenziya/opis/index.php .

3

Ak sa pozriete na zoznam dokumentov, ktoré musíte predložiť, aby ste získali licenciu, je zrejmé, že otvorenie súkromnej školy je veľmi zdĺhavý a namáhavý proces. Koniec koncov, povolenie sa vydá iba tým, ktorí už majú zamestnancov učiteľov, je k dispozícii personálny stôl, závery orgánov zapojených do požiarneho a hygienicko-epidemiologického dohľadu a oveľa viac sa zhromažďujú. Preto príprava na získanie licencie začína vytvorením právnickej osoby, výberom kvalifikovaného personálu, nájmom a prípravou priestorov pre školy, prípravou učebných osnov.

4

Už vo fáze zhromažďovania dokumentov potrebných na získanie licencie môžete začať priťahovať klientov - študentov do súkromnej školy. Preto bude fungovať akákoľvek reklama, ako aj vytvorenie stránky, na ktorej by sa rodičia a študenti mohli dozvedieť všetko o novej škole. Malo by sa pamätať na to, že najdôležitejším kritériom pri výbere školy pre dieťa je, samozrejme, jej povesť, takže sotva stojí za to očakávať, že veľa ľudí okamžite príde do novej školy.

5

Na úvod bude pre vašu súkromnú školu dobré slovo - povedzte priateľom, ktorí majú deti, že plánujete otvoriť súkromnú školu, najať najlepších učiteľov, hľadať nové prístupy k vzdelávaniu. Môžu sa stať vašimi prvými zákazníkmi a vytvoriť pre školu dobrú povesť.

  • Stránka ministerstva školstva Moskvy.
  • dokumenty na otvorenie školy

Odporúčaná