Obchodné riadenie

Čo je to upútavka na reklamu

Obsah:

Čo je to upútavka na reklamu

Video: Minútová verzia - Veselé ponožky, čo nemajú páru - Oficiálna Dedoles reklama 2024, Júl

Video: Minútová verzia - Veselé ponožky, čo nemajú páru - Oficiálna Dedoles reklama 2024, Júl
Anonim

Z Wikipedia: teaser (anglický teaser, teaser, lure) - reklamná správa vytvorená ako hádanka, ktorá obsahuje časť informácií o produkte, ale samotný produkt sa úplne nezobrazí.

Image

Ukážková reklama je jedným z bežných typov reklamy. Tento formát sa na reklamnom trhu používa už viac ako 8 rokov, a preto nepatrí do kategórie inovácií.

Funkcie formátovania

Navonok je ukážkový blok textovo-grafický blok pozostávajúci z obrázka a textu. Ukážkové transparenty majú veľmi jednoduchý, ale farebný dizajn a sú „maskované“ ako bežné správy, nie ako reklamný banner. Jeden reklamný pruh môže obsahovať 1 až 24 reklám.

Zvláštnosťou upútavky je, že by mala upútať pozornosť používateľa. Ukážkové reklamy nikdy neodhalia podstatu propagačnej ponuky. Ako obrázok sa najčastejšie používa fotografia slávneho človeka alebo nejaký provokatívny obraz s niečím odporným, šokujúcim, sexuálnym a provokatívnym.

Image

Text sa zhoduje s obrázkom a vyvoláva dojem, že používateľ klikne na reklamu. V texte sa často používajú frázy ako „škandál“, „šok“, „nikdy sa v televízii nezobrazia“. Alebo je možné riešenie niektorých známych problémov navrhnúť jednoduchým, ľahkým a rýchlym spôsobom. Príklad: „Tuk na bruchu a nohách horí za 5 dní, “ „Dedičov spôsob, ako sa do 1 mesiaca vyčerpať, “ „Starý recept na rýchle zníženie hladiny cukru, “ atď.

Ukážkové siete

Na reklamnom trhu existuje veľa upútaviek. Zástupcovia siete rokujú s rôznymi webmi, zhromažďujú skupinu webov, niekedy ich kombinujú podľa predmetu alebo cieľovej skupiny. Inzerent kontaktuje takúto sieť a umiestňuje svoju reklamu na niekoľko webových stránok naraz, za čo dostáva viac pokrytia a šetrí čas pri rokovaniach s jednotlivými webovými stránkami.

Nízka kvalita reklamného produktu vedie k tomu, že naň „pochybujú“ inzerenti a súhlasia s umiestnením nízko kvalitných webových stránok do takejto reklamy.

Výhody a nevýhody

Výhody sú malé. Na prvý pohľad majú bloky s upútavkami vysoké miery prekliknutia a inzerent na svoje stránky získa veľa kliknutí. Návštevníci stránok však získavajú atraktívny obrázok a text, nezaujímajú sa o produkt inzerenta. Len veľmi málo z týchto návštevníkov skutočne dostane to, čo upútavka inzeruje, čo znamená, že formát nie je efektívny.

Webové stránky, na ktorých sa nachádzajú bloky s upútavkami nízkej kvality, nevyhnutne podliehajú sankciám vyhľadávacieho nástroja. Vyhľadávací robot zachytáva na stránke reklamy nízkej kvality a znižuje výsledky vyhľadávania vo výsledkoch vyhľadávania, čo má negatívny vplyv na návštevnosť stránok.

Negatívny dojem získa aj používateľ, ktorý klikne na reklamu. Klikol, aby si prečítal, ako „rýchlo schudnúť o 5 kg za 5 minút zadarmo“, a dostal ponuku vyskúšať zázračný liek „iba za 5 000 rubľov“. V reklamných sieťach niekedy inzerovali nie tovar, ale rôzne informačné stránky. Takto priťahujú nových návštevníkov. Aby sa však vyhlo sankciám z vyhľadávacích nástrojov za prechod z nekvalitných zdrojov, presmerujú používateľov z jednej vstupnej stránky na druhú. Užívateľ musí kliknúť na správy 3-4 krát na rôznych stránkach, prejsť náročnou cestou, aby mohol konečne prečítať jeho obsah.

Image

Odporúčaná