Obchodné riadenie

Ako ovládať zamestnanecké počítače

Ako ovládať zamestnanecké počítače

Video: 2 skvělé aplikace/Jak z telefonu ovládat počítač a naopak 2024, Júl

Video: 2 skvělé aplikace/Jak z telefonu ovládat počítač a naopak 2024, Júl
Anonim

V činnosti ktorejkoľvek spoločnosti niekedy existujú prípady, keď produktivita práce v kancelárii klesá, objemy predaja sa znižujú a objednávky sa prestávajú vykonávať včas.

Image

V tejto chvíli by mal vodca premýšľať o potrebe niečo zmeniť. Nie je potrebné robiť unáhlené rozhodnutia o znížení počtu zamestnancov, o inštalácii videokamier v kancelárii. Stačí si len kúpiť špeciálny softvérový balík. Ovládanie počítačov zamestnancov vám umožní jemne „stimulovať“ podriadených a usmerňovať ich prácu správnym smerom.

Existuje množstvo programov, ktoré vám umožňujú diskrétne sledovať, čo zamestnanec robí na pracovisku. Všetky ponúkajú pomerne širokú škálu funkcií:

Monitorovanie účasti na sociálnych sieťach, čiastočné alebo úplné blokovanie najpopulárnejších stránok.

Sledovanie dopytov vo vyhľadávačoch. Táto funkcia pomôže zistiť, čo zamestnanci hľadajú častejšie počas pracovnej doby: nových zákazníkov alebo populárne videá.

Pravidelne robte snímky obrazovky z obrazovky.

Kontrola času začiatku a konca práce na počítači, časových intervaloch nečinnosti používateľa, je jednoduchá.

Ovládanie počítačov zamestnancov nad prevádzkou myši a ich klávesníc (umožní vám sledovať, ktoré klávesy boli stlačené a ako často).

Sledovanie činnosti tlačiarne (názvy dokumentov, objem vytlačeného textu atď.)

Kontrolu nad prácou vymeniteľného média (ktoré súbory boli skopírované z počítača na jednotku USB a naopak).

Kontrola korešpondencie v skype a icq.

Pri používaní programu manažér dostáva dennú správu o práci a nečinnosti každého používateľa vo svojom počítači, ako aj tabuľky pracovného času.

Väčšina výrobcov spywaru ponúka bezplatné testovanie svojho produktu do 15 až 30 pracovných dní. Tento čas zvyčajne stačí na zistenie, či je potrebné taký softvérový balík zakúpiť v podniku. Monitorovanie počítačov pracovníkov je spravodlivý rozpočtový proces. Cena licencie na jeden počítač sa v závislosti od vykonávaných funkcií začína od 450 rubľov, ale náklady na tieto peniaze sú oprávnené. Strata pracovného času sa zníži o 20 - 40%. A samotní zamestnanci, ktorí sú si vedomí zavedenej kontroly programu, prestávajú sa zaoberať osobnými záležitosťami od 9 do 18 hodín.

Je logické, že takáto samoorganizácia zamestnancov je v záujme manažmentu. Niekto by radšej neinformoval o inštalácii takýchto programov, zatiaľ čo iní naopak demonštrujú implementáciu. Hlavná vec je, že nakoniec sa dosiahol výsledok a exponenciálne sa zvýšila účinnosť osobných ukazovateľov.

Odporúčaná