management

Ako organizovať kontrolu v podniku

Ako organizovať kontrolu v podniku

Video: Ekonomika podniku - 6. přednáška 2024, Júl

Video: Ekonomika podniku - 6. přednáška 2024, Júl
Anonim

V súlade s požiadavkami federálneho zákona o ochrane životného prostredia sa od environmentálnych spoločností vyžaduje, aby zabezpečili priemyselnú environmentálnu kontrolu s cieľom minimalizovať škody na prírode v dôsledku výrobných činností. Organizácia kontroly v podniku, zabezpečenie environmentálnej bezpečnosti, je potrebná pomocou moderných meracích nástrojov a technológií.

Image

Návod na použitie

1

Vo veľkom podniku by sa jednotka environmentálnej kontroly mala rozdeliť na samostatnú štrukturálnu jednotku. Oddelenie alebo environmentálna služba by sa pri svojej práci mali riadiť všeobecnými požiadavkami na organizáciu priemyselnej environmentálnej kontroly, ktoré sú stanovené federálnym zákonom. Práca služby sa riadi Kódexom vôd Ruskej federácie a federálnymi zákonmi „o produkcii a spotrebe odpadov“ a „o ochrane ovzdušia“.

2

Vypracovať a schváliť nariadenie o environmentálnych službách, laboratórny pas. Získať všetky potrebné meracie prístroje a vydať osvedčenia o overení štátnou metrologickou službou. Vypracujte pasy pre štátne štandardné vzorky zloženia a vlastností environmentálnych kontrolných objektov. Organizovať a organizovať ukladanie výsledkov vnútornej a vonkajšej kontroly kvality meraní vykonávaných v laboratóriu.

3

Je potrebné vypracovať vnútorné predpisy a formuláre, podľa ktorých sa vyplnia výsledky meraní a odberu vzoriek a časopisy o ich registrácii. Použiť existujúce metódy merania alebo vyvinúť a certifikovať nové metódy a technológie na získanie kontrolných vzoriek.

4

V prípade, že materiálno-technická a personálna základňa vášho podniku neumožňuje vykonávanie plnohodnotných laboratórnych testov a štúdií, uzavrite dohodu s ktorýmkoľvek iným akreditovaným laboratóriom na vykonávanie kontrolných meraní a environmentálnych analýz.

5

Pridelte kontrolným úradníkom príkaz na zariadenie a zabezpečte, aby sa ploty a odber vzoriek vykonávali pravidelne pri zdrojoch znečistenia a na konkrétnych miestach v okolí zariadenia. Vypracujte plán laboratórnych kontrol a stanovte zoznam látok, ktoré sa majú analyzovať. Existujú schválené metódy, ktoré stanovujú potrebnú a dostatočnú frekvenciu meraní na monitorovanie životného prostredia. Preskúmajte ich a použite tieto údaje pri zostavovaní rozvrhu.

Federálny zákon o ochrane ovzdušia.

Odporúčaná