obchodné

Ako zorganizovať obchodnú spoločnosť

Ako zorganizovať obchodnú spoločnosť

Video: 15. Ekonomika - Osobné obchodné spoločnosti, družstvo a osobitné formy podnikania 2024, Júl

Video: 15. Ekonomika - Osobné obchodné spoločnosti, družstvo a osobitné formy podnikania 2024, Júl
Anonim

Je potrebné začať s obchodnými činnosťami s nie príliš veľkým začiatočným kapitálom postupne - od malých podnikov po stále výnosnejšie podniky. Prvým krokom pre mnohých podnikateľov je maloobchodný predaj potravín a tabakových výrobkov na ulici - vlastný kiosk alebo stánok.

Image

Budete potrebovať

  • - povolenie miestnej správy, inšpekcie požiaru a Rospotrebnadzor;

  • - osvedčenie o registrácii duševného vlastníctva;

  • - „škatuľka“ uzavretého kiosku alebo prefabrikovaného obchodného stanu;

  • - základ dodávateľov dodávateľov tovaru;

  • - obchodné vybavenie (chladničky, váhy, registračná pokladňa);

  • -Do vymeniteľného predajcu-predajcu.

Návod na použitie

1

Získajte povolenie na obchod v miestnej správe a dohodnite sa na umiestnení predajne v oddelení architektúry a urbanizmu. Zaregistrujte sa na daňovom úrade ako samostatný podnikateľ, nakúpte a zaregistrujte pokladňu na rovnakom mieste a uzavrite dohodu o jej ďalšom poskytovaní. Získajte povolenie od požiarnej inšpekcie a miestneho oddelenia Rospotrebnadzor.

2

Objednajte si hotový kiosk na pouličné obchodovanie alebo prefabrikovaný stan (administratíva mnohých miest túto poslednú možnosť nezíska, hoci náklady sú oveľa nižšie ako uzavretý stánek). Priveďte elektrinu do zásuvky, ktorá bude potrebná tak na osvetlenie v tme, ako aj na napájanie chladničiek, bez ktorých bude pre vás ťažké urobiť to. Tieto chladničky (na zmrzlinu a nápoje) sa musia tiež zakúpiť, s výnimkou tých, ktoré pravdepodobne budete potrebovať od komerčného zariadenia.

3

Vytvorte databázu dodávateľov, s ktorými plánujete interagovať, určte sortiment, ktorý bude potrebné pravidelne doplňovať a optimalizovať. Ak máte stále malé podnikateľské skúsenosti, porozprávajte sa s ľuďmi, ktorí už dosiahli výrazný úspech v tomto druhu obchodovania - špekulatívne logické stavby nikdy nenahradia živé skúsenosti.

4

Nájdite niekoľko distribútorov pre svoju predajňu a skontrolujte, či sú pre najdôležitejšie vlastnosti predávajúceho v rozsahu, v akom je to možné s predbežným známym. Potrebné vlastnosti distribútora v malej maloobchodnej predajni sú úprimnosť voči vlastníkovi a zdvorilostná voči zákazníkom. Pamätajte, že ešte predtým, ako vaša predajňa začne fungovať, už by ste mali mať aspoň jednu osobu, ktorej máte dôvod dôverovať, inak nemôže existovať otázka prosperity vášho podnikania.

Užitočné rady

Ak chcete povzbudiť predajcov, aby vykonávali dobrú prácu, venujte im okrem platovej časti malú časť svojich denných príjmov - to ich prinúti zlepšiť kvalitu služieb a prilákať ďalších kupujúcich do vašej predajne.

Odporúčaná