ostatné

Ako odrážať zápis na účte

Ako odrážať zápis na účte

Video: Ambientná Relaxačná Hudba Pre Hlboký Spánok, Meditáciu & Úľavu Od Stresu | High Above 2024, Júl

Video: Ambientná Relaxačná Hudba Pre Hlboký Spánok, Meditáciu & Úľavu Od Stresu | High Above 2024, Júl
Anonim

V procese hospodárskej činnosti spoločnosti manažéri využívajú rôzne materiály. V organizácii sa takéto prostriedky určite musia zohľadniť pri vstupe, presťahovaní a odpísaní. Existuje niekoľko spôsobov, ako odrážať príjem materiálov - v skutočných nákladoch a za diskontné ceny.

Image

Návod na použitie

1

Príjem materiálov sa odráža iba na základe podporných dokumentov. Ak zariadenie prijalo od dodávateľa, uzavrite skôr dohodu o dodávke.

2

Na základe nákladného listu (jednotný formulár č. TORG-12) a príjmového dokladu (formulár č. M-4) vykonajte v účtovníctve nasledujúce zápisy: D10 K60 - odráža sa príjem materiálu od dodávateľa (náklady bez DPH).

3

Sumu DPH na vstupe odzrkadľujte na nákladnom liste a faktúre, zaúčtujte to: D19 K60.

4

Vrátenie sumy DPH z rozpočtu sa uskutoční iba v prípade, ak máte faktúru so zrážkou dane. Vykonajte zápis v účtovníctve: D68 K19. Zahrnúť daň do nákupnej knihy.

5

Po zaplatení sumy za materiál vykonajte zapojenie: D60 K51. Túto operáciu odrážajte na základe výpisu z bežného účtu a platobného príkazu.

6

Ak ste zaplatili zálohu dodávateľovi pred prijatím materiálov, odrážajte to takto: Podúčet D60 „Zaplatené zálohy“ K51.

7

Ak sú materiály vyrobené vo vlastnej réžii, potom sa ich príchod do skladu prejaví nasledovne: D10 K40 - uvoľnenie materiálu v plánovaných cenách sa odráža. Vykonajte túto operáciu na základe potvrdenia o prijatí (formulár č. М-4).

8

Odrážajú skutočné náklady na tieto náklady, ktoré vznikli vo výrobnom procese (náklady), urobia to na základe výpočtu účtovného výkazu pomocou korešpondenčných účtov: D40 K20.

9

Odpíšte odchýlky medzi skutočnými výrobnými nákladmi a plánovanými nákladmi na materiál, urobte to na základe dokladu o prvotnom zúčtovaní pomocou účtovania: D10 K40.

10

Ak odrážate príjem materiálov v skutočných nákladoch skôr, ako ste plánovali, urobte to s účtovaním: D10 K20.

Odporúčaná