obchodné

Ako vytvoriť ateliér

Ako vytvoriť ateliér

Video: Maľovanie akvarelom: Ako vytvoriť atmosféru 2024, Júl

Video: Maľovanie akvarelom: Ako vytvoriť atmosféru 2024, Júl
Anonim

Kvalita lacného oblečenia dnes, bohužiaľ, zanecháva veľa želania. Z tohto dôvodu otvorenie ateliéru s dobrými remeselníkmi prinesie stály príjem. Opravy odevov nebudú o nič menej populárne.

Image

Budete potrebovať

  • - počiatočný kapitál;

  • - vybavenie;

  • - miestnosť.

Návod na použitie

1

Po registrácii vlastnej spoločnosti si nájdite vhodnú miestnosť. Ak máte veľmi malý počiatočný kapitál, môžete začať podnikať doma. Buďte však pripravení na to, že dôvera zákazníkov v domáce štúdio bude oveľa nižšia a príliv návštevníkov bude oveľa menší. Je vhodnejšie zvoliť izbu s niekoľkými miestnosťami, medzi ktorými by mala byť recepcia, šatňa, pracovňa a technická miestnosť. Na opravu môžete venovať minimálne peniaze: hlavná vec je, že oblasť je dostatočne čistá a ľahká.

2

Získajte potrebné vybavenie: strihacie stoly, šijacie stroje, žehličky, žehliace dosky, vešiaky, figuríny. Nezabudnite na všetky druhy spotrebného materiálu - od kancelárie až po ihly. V závislosti od smeru práce budete možno potrebovať špeciálne vybavenie, ktoré výrazne urýchli pracovný tok. Napríklad, ak pracujete s kožušinou, nemôžete obísť bez kožušníckeho remeselníckeho stroja.

3

Vyhľadajte zamestnancov. Je vhodné zvoliť skúsené krajčírky, možno aj s ich vlastnou klientskou základňou. Ak chcete s nimi pracovať, môžete si vybrať jeden z spôsobov platby. Najskôr im môžete prideliť čiastkovú mzdu v závislosti od počtu objednávok. Je však potrebné kontrolovať termíny, pretože jej švadlena môže preceňovať jej silu. Po druhé, môžete si prenajať pracovisko a vybavenie účtovaním určitej mesačnej sumy od zamestnanca, ktorý nezávisí od vykonanej práce.

4

Uistite sa, že informácie o vašom ateliéri sa nachádzajú vo všetkých mestských adresároch vhodnej orientácie. Nezabudnite umiestniť chytľavé reklamy pri vchode s určitými cenami. Usporiadajte zasielanie brožúr v blízkom okolí.

Venujte pozornosť

Zákazníci veľmi často prinášajú pomerne drahé látky, kožu a kožušinu. Venujte pozornosť ich bezpečnosti, zaškolte personál, aby s takýmito materiálmi zaobchádzal opatrne. Pred začatím práce vyhotovte dokument o prijatí tkaniva klienta.

Užitočné rady

Ak je obchod s textíliami už samostatnou činnosťou, predaj príslušenstva, podšívky a lepiacich materiálov sa môže zorganizovať v samotnom štúdiu. Môžete tak zvýšiť svoj príjem a ušetriť zákazníkom čas.

Odporúčaná