obchodné

Ako otvoriť nové podnikanie

Ako otvoriť nové podnikanie

Video: Ako si otvoriť jednorázové investovanie cez Georgea 2024, Júl

Video: Ako si otvoriť jednorázové investovanie cez Georgea 2024, Júl
Anonim

Spolu so štátnou registráciou podniku musí budúci podnikateľ nájsť odpoveď na otázky o tom, čo bude robiť, kde bude prijímať počiatočný kapitál, kedy a aký zisk plánuje získať. Bez tohto projektu hrozí riziko, že zostane iba na papieri.

Image

Budete potrebovať

  • - prieskum trhu v oblasti budúceho použitia síl;

  • - podnikateľský plán;

  • - počiatočný kapitál;

  • - balík dokumentov na registráciu spoločnosti alebo jednotlivého podnikateľa.

Návod na použitie

1

Prvým krokom pri začatí nového podnikania je zvyčajne výber činnosti. Môže ísť o poskytovanie určitých služieb, obchod v mieste, kde sa vyžaduje predaj tovaru, alebo výroba nového produktu alebo produktu, ktorý nie je v predaji primerane zastúpený. Predchádza mu dôkladný prieskum trhu: čo sa ponúka, čo nevyhovuje existujúcemu sortimentu, čo ceny a prečo, ktoré môžu brániť úspešnej propagácii produktu alebo služby a oveľa viac. Skúseným ľuďom sa odporúča, aby sa podrobnejšie zaoberali oblasťami, ktoré budúci podnikateľ dobre pozná. Tým sa minimalizuje pravdepodobnosť chyby.

2

Nemenej dôležité je hľadanie počiatočného kapitálu. Najlepšie je, keď máte dostatok voľných peňazí, ktoré ste ochotní riskovať. Existujú aj známe prípady, keď veľké podniky začali s predaným autom alebo bytom zriaďovateľa, môžete prilákať investorov a získať časť peňazí ako grant od štátu.

3

Asi 58 tisíc s. Na začiatku podnikania môžete prilákať prostredníctvom centra zamestnanosti. Nevyhnutným predpokladom je registrácia na burze práce ako nezamestnaných. Ďalším predpokladom pre poskytnutie tejto dotácie je podnikateľský plán, ktorého príprave pomôže agentúra pre rozvoj podnikania vo vašom regióne a prostredníctvom tejto agentúry môžete získať ďalšiu dotáciu. Podmienky poskytovania začínajúcich podnikateľov a veľkosť v každom regióne sú rôzne. Rozhodnutie o pridelení finančných prostriedkov sa vždy uskutoční aj na základe podnikateľského plánu.

4

Je lepšie, aby verejné organizácie poskytujúce dotácie a súkromní investori, ak sa plánuje ich prilákanie, ukázali rôzne verzie podnikateľského plánu. Prvý z nich má záujem o výhody pre ekonomiku a sociálnu oblasť regiónu (daňové príjmy, nové pracovné miesta, vzhľad vyhľadávaného produktu alebo služby). Druhý - kedy dostanú späť peniaze investované do vášho projektu, kedy a do akej miery - dividendy.

5

Štátna registrácia podniku alebo podnikateľa sa najlepšie robí súbežne so získavaním finančných prostriedkov. Musíme však vziať do úvahy, že investori radšej jednajú s hotovou právnickou osobou alebo podnikateľom. Pri prijímaní štátnych finančných prostriedkov existuje niekoľko jemností. Ak chcete získať dotácie od centra zamestnanosti, musíte sa najprv zaregistrovať ako nezamestnaní a potom zaregistrovať svoje podnikanie na dani. Agentúra pre rozvoj podnikania alebo oddelenie hospodárskeho rozvoja prijíma žiadosti od existujúcich firiem a podnikateľov, od okamihu registrácie, ktoré ubehli v priemere o 1 až 2 roky.

6

Ak chcete zaregistrovať spoločnosť alebo samostatného podnikateľa, musíte sa obrátiť na daňový úrad s balíkom dokumentov. Pre podnikateľov ide o vyplnenú a notársky overenú žiadosť o registráciu DV, pas a prijatie platby štátnej dane. V prípade spoločnosti existuje viac dokumentov, ale všetky sú typické a dajú sa ľahko nájsť na internete.

Odporúčaná