Druhy činností

Ako otvoriť obchod s autami

Ako otvoriť obchod s autami

Video: Čo treba urobiť, ak sa nedá otvoriť kapota vášho auta | AUTODOC 2024, Júl

Video: Čo treba urobiť, ak sa nedá otvoriť kapota vášho auta | AUTODOC 2024, Júl
Anonim

Rastúce dopravné zápchy na cestách aj malých miest naznačujú iba jednu vec: počet majiteľov automobilov každoročne rastie. Preto úmerne rastie potreba cenovo dostupného spotrebného materiálu pre servisné stroje. Otvorenie špecializovanej automobilovej dielne môže byť skvelým začiatkom rozvoja podnikania v tejto oblasti.

Image

Budete potrebovať

  • - priestory;

  • - peniaze.

Návod na použitie

1

Vyberte si izbu pre obchod. Vyhľadajte blízkosť k iným podobným miestam, ako sú oddelenia súčiastok. Nie je potrebné vyberať priechod pre autoopravovňu: je lepšie sa zamerať na dostupnosť miesta pre motoristov a na parkovanie v blízkosti. Rovnako účinné je otvoriť podobný obchod na diaľniciach alebo mimo mesta.

2

Nájdite dodávateľov automobilových olejov. V takom prípade je vhodné pracovať buď s veľkými veľkoobchodmi, alebo ísť priamo k výrobcom alebo predajcom jednotlivých značiek. Väčšina majiteľov automobilov má spravidla dobré znalosti o olejoch, takže si musíte vytvoriť najkompletnejší sortiment. Prirážka na motorové oleje môže byť až 70%, ceny však musíte neustále sledovať. Kupujúci si určite všimnú príliš veľký rozdiel v nákladoch v porovnaní s konkurenciou.

3

Vstúpte do servisu výmeny oleja. Ak chcete propagovať svoj obchod, môžete ho dokonca bezplatne poskytnúť zákazníkom, ktorí od vás kúpili tovar. Okrem toho môžete ponúknuť niekoľko kategórií súvisiacich produktov, napríklad olejové filtre, sviečky. Je vhodné rozšíriť sortiment a kvôli prevodovým olejom.

4

Zvážte stratégiu propagácie vášho obchodu. Konkurencia v tomto odvetví je dnes dosť vysoká. Okrem toho sa v autosalónoch, kde je výmena oleja už zahrnutá v balíku pravidelnej údržby, vykonáva určitý servis. Preto úspech vášho obchodu závisí od efektívnej reklamy a podpory predaja. Uverejňujte informácie o obchode v adresároch, uverejňujte reklamy v automobilových periodikách, zabezpečujte spoločné propagácie s opravovňami automobilov a servisnými stanicami.

ako zvýšiť predaj automobilov

Odporúčaná