obchodné

Ako sa zaregistrovať ako samostatný podnikateľ

Ako sa zaregistrovať ako samostatný podnikateľ

Video: Firmáreň ti poradí: Môžem ako živnostník používať na podnikanie svoj osobný účet? 2024, Júl

Video: Firmáreň ti poradí: Môžem ako živnostník používať na podnikanie svoj osobný účet? 2024, Júl
Anonim

Pri zakladaní podniku je každý podnikateľ konfrontovaný s výberom právnej formy spoločnosti. Ak sa rozhodnete otvoriť malú predajňu, je vhodné sa zaregistrovať na daňovom úrade ako samostatný podnikateľ. Samozrejme, existujú výhody a nevýhody. Napríklad registrácia IP je jednoduchšia.

Image

Najskôr zozbierajte balík dokumentov na registráciu spoločnosti. Zahŕňa tieto formuláre:

- kópie všetkých stránok pasu;

- kópia osvedčenia o DIČ;

- prijatie štátnej povinnosti;

- prihláška vo forme č. Р21001;

- kontaktný list.

A teraz o každom podrobnejšie. Po vyhotovení pasu ich zložte, prešívajte a očíslujte. Aby sa predišlo problémom s daňovými úradmi, overte kópie u notárskej verejnosti. Vytvorte kópiu registračného osvedčenia.

Vyplňte žiadosť. Uveďte priezvisko, meno a priezvisko podnikateľa v ruštine a angličtine. Nižšie zadajte pohlavie a zadajte informácie o narodení. Zaškrtnite príslušné políčko a pripojte občianstvo. V ďalšej časti musíte uviesť informácie o mieste bydliska a kontaktné telefónne číslo.

Na vyplnenie oddielu 8 musíte určiť kód hospodárskej činnosti, to znamená to, čo chcete urobiť. Každá aktivita má svoj vlastný špecifický kód, ktorý môžete vidieť v adresári OKVED. Povedzme, že chcete otvoriť maloobchod s kozmetikou a parfumami. V takom prípade zadajte do oddielu 8 kód 52.33.1.

Ďalej musíte uviesť cestovné pasové údaje podnikateľa a ak je k dispozícii, číslo DIČ. Podpíšte žiadosť iba za prítomnosti notára, ktorý musí zabezpečiť váš podpis.

Potom choďte do pobočky Sberbank, kde prijímajú platby. Poskytnite pas a zaplatte štátny poplatok za registráciu IP (v súčasnosti je to 800 rubľov).

Vyplňte hárok s kontaktnými údajmi, vyplňte nasledujúce informácie: skutočnú adresu bydliska, mobilné a domáce telefónne číslo, ako aj e-mailovú adresu.

Získajte priečinok so zložkami. Pripojte k nemu všetky vyššie uvedené dokumenty vrátane originálov (nemusíte ich však odovzdávať, stačí ich len ukázať inšpektorovi). Odošlite ich daňovému úradu, ktorý sa nachádza na vašej registračnej adrese. Registrácia jednotlivých podnikateľov na daňovom úrade trvá 5 pracovných dní. Nezabudnite požiadať inšpektora, aby napísal potvrdenie o prijatí dokumentov.

Po dokončení registrácie dostanete od Federálnej daňovej služby osvedčenie o registrácii na daňovom úrade, oznámenie o registrácii jednotlivého podnikateľa s registráciou a výpis z Jednotného štátneho registra daní a podnikania. Ak chcete uplatniť zjednodušený daňový systém, vyplňte ihneď po registrácii formulár č. 26.2-1 (musí sa tak urobiť do 5 dní).

Odporúčaná