Obchodné riadenie

Ako získať licenciu na výrobky z vína a vodky

Ako získať licenciu na výrobky z vína a vodky

Video: Výroba ethanolu z cukru (+ vyhlášení soutěže o Gallium) 2024, Júl

Video: Výroba ethanolu z cukru (+ vyhlášení soutěže o Gallium) 2024, Júl
Anonim

Predaj výrobkov z vína a vodky je ziskovou investíciou. Majitelia kaviarní a obchodov často vyťažia maximum z predaja alkoholu. Na predaj výrobkov obsahujúcich alkohol sa vyžaduje osobitné povolenie - licencia.

Image

Budete potrebovať

  • - registračné dokumenty;

  • - povolenia;

  • - žiadosť o licenciu.

Návod na použitie

1

Na získanie licencie na predaj výrobkov z vína a vodky je potrebné napísať žiadosť o licenciu do licenčného úradu a poskytnúť celý balík dokumentov.

2

Najskôr si pripravte originály a kópie osvedčenia o registrácii právnickej osoby a registrácie na daňovom úrade. Základné dokumenty a ich overené kópie sa budú vyžadovať aj pri registrácii licencie.

3

Splatiť všetky dane a povinnosti, ak existujú, a získať osvedčenie o ich neprítomnosti. Nezabudnite, že všetky osvedčenia vydané štátnymi inštitúciami majú obmedzenú dobu platnosti, takže ak ostatné dokumenty ešte nie sú pripravené, mali by ste si ich skontrolovať.

4

Pripravte originály a kópie povolení od Sanitárnej a epidemiologickej služby a od Hasičského inšpektorátu. Ak tieto dokumenty nemáte alebo sa ich platnosť blíži ku koncu, mali by ste sa obrátiť na príslušné orgány, aby ich získali. Zodpovedné osoby z týchto služieb určite navštívia licenčný objekt, aby overili súlad so svojimi normami, preto starostlivo pripravte, uveďte všetko do súladu s požiadavkami zákona.

5

Pripravte originál a kópiu zmluvy na prevzatie predmetu licencie na ochranu.

6

Vytvorte kópiu pokladničnej karty a servisnej zmluvy.

7

Pripravte si osvedčenie o vlastníctve priestorov, v ktorých pôsobíte. Ak nie ste vlastníkom, budete potrebovať nájomnú zmluvu alebo iný doklad potvrdzujúci právo na využívanie priestorov.

Venujte pozornosť

Ak ste už dostali licenciu na predaj výrobkov z vína a vodky, nezabudnite, že má dátum expirácie. Práca s licenciou, ktorej platnosť vypršala, je rovnocenná s vykonávaním činností bez takejto prítomnosti, a preto sa na podnikateľa môže vzťahovať nielen administratívna, ale aj trestná zodpovednosť. Preto je potrebné sa postarať o včasné prijatie a obnovenie licencie na alkohol.

Odporúčaná