Druhy činností

Ako zariadiť roľnícku farmu

Ako zariadiť roľnícku farmu

Video: MLIEČNE FARMY - Roľnícke družstvo podielnikov Most pri Bratislave 2024, Júl

Video: MLIEČNE FARMY - Roľnícke družstvo podielnikov Most pri Bratislave 2024, Júl
Anonim

Roľnícke hospodárstvo je združenie občanov, ktoré je zvyčajne spojené s príbuznosťou alebo so spoločným majetkom a ktoré vykonáva výrobné a iné hospodárske činnosti: výroba, spracovanie, poľnohospodárske výrobky, ich preprava a predaj.

Image

Návod na použitie

1

Na registráciu roľníckej farmy musíte najprv vypracovať podnikateľský plán. Tento dokument je dôležitou súčasťou, pretože vytvorenie hospodárstva je nákladné a zodpovedné podnikanie, a preto by sa nemalo podceňovať riziko s ním spojené. Koniec koncov, poľnohospodárstvo je vždy veľké výdavky, ale nie vždy požadovaný výsledok.

2

Hneď ako sa rozhodnete pre veľkosť roľníckej ekonomiky a náklady na jej vytvorenie, je potrebné vyriešiť problém s pôdou. Môže sa kúpiť alebo získať ako nehnuteľnosť a môže sa prenajať aj s následným odkúpením. Ak to chcete urobiť, kontaktujte miestnu správu a uzavrite príslušnú zmluvu.

3

Potom musíte ísť priamo do postupu registrácie roľníckej farmy. Za týmto účelom kontaktujte daňový úrad bydliska a predložte nasledujúce dokumenty:

- žiadosť o registráciu, - dohoda o zriadení roľníckej farmy, - kópia pasu vedúceho domácnosti, - doklady o zaplatení štátnej dane.

4

Ak máte v úmysle zapojiť sa do roľníckej práce spolu s partnermi, uzavrie sa dohoda o vytvorení roľníckeho hospodárstva. Tento dokument by mal obsahovať informácie o členoch farmy, ich právach a povinnostiach, o postupe pri vytváraní majetku roľníckej farmy, rozdelení príjmu, výstupe a vstupe na farmu. Roľnícka farma môže navyše prilákať najatý personál, aby pracoval na základe pracovnej zmluvy. S rozvojom podnikania budete skutočne potrebovať prácu.

5

Ďalšou dôležitou etapou pri zriaďovaní hospodárstva je nákup poľnohospodárskych strojov, materiálov, výstavba priemyselných priestorov, uzatváranie zmlúv o poskytovaní služieb (teplo a elektrina, požičiavanie, veterinárne služby atď.).

Odporúčaná