obchodné

Ako otvoriť spotrebiteľské družstvo

Ako otvoriť spotrebiteľské družstvo

Video: Investičné životné poistenie 2024, Júl

Video: Investičné životné poistenie 2024, Júl
Anonim

Dobrou alternatívou k žiadosti o pôžičku v banke je pripojiť sa k spotrebiteľskému družstvu a získať úver. Tu je percento nižšie a čas potrebný na dokončenie potrebných dokumentov zaberie menej času. V tejto súvislosti je vytvorenie družstva pomerne ziskovou oblasťou činnosti.

Image

Návod na použitie

1

Zorganizujte ustanovujúce zhromaždenie, ktorého by sa malo zúčastniť viac ako 15 ľudí alebo 5 právnych centier. Na tomto prípade by sa malo rozhodnúť o vytvorení družstva. Je tiež potrebné schváliť chartu a vybrať riadiace orgány organizácie.

2

Napíšte a notársky overte žiadosť o štátnu registráciu spotrebiteľského družstva u notára. Odošlite túto žiadosť registračnému orgánu na registráciu spolu s nasledujúcimi dokumentmi: zoznam činností organizácie; vlastníctvo alebo prenájom priestorov, v ktorých sa bude družstvo nachádzať; pasové údaje a DIČ zakladateľov alebo výpis z registra pre právnické osoby; údaje z pasu a DIČ vedúceho organizácie.

3

Po prijatí registračných dokumentov urobte pečať a otvorte si bankový účet. Bude tiež potrebné sa zaregistrovať v mimorozpočtových fondoch.

4

Navrhnite a usporiadajte kontrolný systém. Z tohto dôvodu je potrebné predložiť žiadosť Federálnej službe pre finančné trhy a poskytnúť tejto organizácii kópiu charty družstva, pravidlá vnútornej kontroly, príkaz na vymenovanie zodpovednej osoby na vyriešenie základných otázok.

5

Pripojte sa k samoregulačnej organizácii spotrebiteľských družstiev. V súlade s časťou 3 článku 44 federálneho zákona z 18. júla 2009 č. 190-ФЗ „O úverovej spolupráci“ to musíte urobiť najneskôr do troch mesiacov od založenia organizácie. Pred vstupom do samoregulačnej organizácie nemá družstvo právo prijímať nových členov spoločnosti a získavať prostriedky od akcionárov. Ak sa tak nestane v lehote stanovenej zákonom, družstvo môže byť zrušené na základe požiadaviek schváleného federálneho výkonného orgánu.

Vytvárame úverové spotrebiteľské družstvo podľa nových požiadaviek

Odporúčaná