obchodné

Ako otvoriť stan

Ako otvoriť stan

Video: Miška & Robo | Svadobný stan Kerkira | Svadobné video 2024, Júl

Video: Miška & Robo | Svadobný stan Kerkira | Svadobné video 2024, Júl
Anonim

O otvorení stanu alebo letnej kaviarne je potrebné uvažovať vopred. Najlepšie mesiace sú február a marec. Bude dostatok času na výber miesta, premýšľanie nad konceptom, nákup a prevádzka technologického zariadenia, vytvorenie menu a prenájom pracovníkov. Je nevyhnutné rozvíjať marketingové kampane, najmä ak otvárate inštitúciu závislú od miesta - napríklad stan v zábavnom parku atď.

Image

Budete potrebovať

  • - podnikateľský plán;

  • - povolenia;

  • - vybavenie;

  • - výrobky;

  • - personál.

Návod na použitie

1

Rozhodnite sa, aký plán letnej kaviarne chcete otvoriť. Na základe toho vyberte miesto. Skúsenosti ukazujú, že stany umiestnené blízko metra sa osvedčili lepšie. Nie sú tak závislí od počasia, majú stabilnú účasť vo všedné dni a víkendy. Letné kaviarne nachádzajúce sa v zábavných parkoch a pri mestských plážach sa vyznačujú vlnovou obsadenosťou.

2

Vypracovať podnikateľský plán, ktorý zahŕňa výrobné, marketingové a finančné časti. Nezmieňajte dokument na banálne odhlásenie, ako je v skutočnosti ide o „príručku“ aj prvý plán rozpočtu. Je obzvlášť dôležité, ak máte v úmysle prilákať vypožičané prostriedky. Bez podnikateľského plánu s podrobným popisom toho, kedy a v ktorých častiach ste pripravení splatiť dlh, je mimoriadne ťažké získať pôžičku.

3

Analyzujte, ktoré návrhy staníc sú ponúkané vo vašom meste. Rozhodnite sa všetko o modeli, ktorý vyhovuje vašej letnej kaviarni. Zohľadnite nielen materiál a štýl dizajnu, ale aj počet sedadiel, možnosť inštalácie do jedného alebo druhého technologického zariadenia, ventilačný systém atď.

4

Navrhnite názov stanu a menu. Nerobte si veľa pozícií - od letnej kaviarne nikto neočakáva vynikajúce učebne. Mali by to byť výdatné jedlá na ústa, zákusky a nápoje, ktoré nie sú v rozpore s konceptom letnej kaviarne.

5

Kúpiť vybavenie. Okrem technologického vybavenia a nábytku môžete potrebovať aj automatizačný systém. Keďže je stan sezónnym projektom, veľa podnikateľov sa rozhodne pracovať bez ACS.

6

Vyberte dodávateľov. Pri rozhodovaní, kto vám pomôže s dodávkou, uprednostnite spoločnosti, ktoré majú dodávku. V neposlednom rade stabilita práce a pozitívne recenzie vašich spoluobčanov. Mimoriadne dôležitá je nepretržitá dodávka najbežnejších výrobkov a nápojov - zmrzlina, pivo, nealkoholické nápoje a voda.

7

Nájom zamestnancov. S najväčšou pravdepodobnosťou by ste mali uprednostniť brigádnu metódu práce s harmonogramom „týždeň po týždni“, ale sú možné aj iné možnosti. Ktorý z nich si vyberiete, závisí výlučne od špecifík práce.

Odporúčaná