Druhy činností

Ako otvoriť vlastné divadlo

Ako otvoriť vlastné divadlo

Video: 2 NA 1 - Najhoršia nočná mora: Podobnú situáciu by ste asi zažiť nechceli 2024, Jún

Video: 2 NA 1 - Najhoršia nočná mora: Podobnú situáciu by ste asi zažiť nechceli 2024, Jún
Anonim

Dnešná ruská realita je taká, že každý, kto chce a má určité množstvo peňazí (asi osemstotisíc dolárov), môže otvoriť svoje vlastné divadlo. Toto je teória. Prax však ukazuje, že okrem toho musíte mať aj dobrodružnú postavu a mať na pamäti myšlienku, ktorá odlišuje vaše divadlo od stoviek ďalších.

Image

Návod na použitie

1

Začať premýšľaním nad personálom divadla a najímaním zamestnancov. Veľmi malé divadlo potrebuje najmenej štyridsať ľudí vrátane administratívy a hercov.

2

Okrem administratívy a hercov nezabudnite si najať vizážistov, ľahkých pracovníkov, režiséra, komody atď. Pamätajte, že ľudia môžu najprv pracovať na čiastočný úväzok, čo vám umožní vyhnúť sa značným nákladom na vyplácanie dávok. Je rozumné pozvať špecialistov, aby vykonávali iba konkrétne práce (inštalácia pódia, scenérie, líčenie pre hercov).

3

Vlastná izba je drahá a nie vždy rentabilná, takže si prenajmite pódium v ​​existujúcom vzdelávacom divadle, kultúrnom centre, vzdelávacej inštitúcii atď.

4

V zmluve stanovte, že v tejto miestnosti sa budú konať nielen predstavenia, ale aj skúšky.

5

Dajte určitú sumu (asi tridsať percent počiatočného kapitálu) na reklamu, pretože nové podnikanie bude vyžadovať propagáciu. Reklama môže byť veľmi nákladná (televízia, noviny, rádio) alebo veľmi rozpočet, za veľmi skromný rozpočet, stačí nalepiť plagáty a reklamy.

6

Bezplatné predstavenie môže byť užitočné pre každú kategóriu divákov: nízkopríjmové, seniori a deti. Pamätajte, že aj pri veľmi dobrých výkonoch je obsadenie sály deväťdesiat percent vynikajúcim ukazovateľom.

7

Investovanie do podniku je omnoho lacnejšie. Do tohto predstavenia, ľahkej scenérie, je zapojených malé množstvo hercov (päť až šesť). Spravidla je medzi nimi iba jedna hviezda. Pri dobrej kombinácii okolností sa podnikateľ oplatí za pár mesiacov.

Užitočné rady

Nepreceňujte cenu lístkov, na prvý pohľad by divákov mala priťahovať ich demokratická povaha.

Odporúčaná