Druhy činností

Ako otvoriť uzavretú akciovú spoločnosť

Ako otvoriť uzavretú akciovú spoločnosť

Video: Ako zarábať investovaním na akciových trhoch? 2024, Júl

Video: Ako zarábať investovaním na akciových trhoch? 2024, Júl
Anonim

Za uzavretú akciovú spoločnosť (CJSC) sa považuje otvorená od okamihu registrácie štátu. Pred registráciou bude potrebné vypracovať základné dokumenty a zaplatiť štátny poplatok, ako aj vykonať niekoľko ďalších významných krokov pri zakladaní akciových spoločností.

Image

Návod na použitie

1

Spoločnosť je založená rozhodnutím jej zakladateľov, ktoré sa prijíma na stretnutí zakladateľov. Môžu to byť občania aj právnické osoby, vo výške od 1 do 50 rokov. Ak otvoríte uzavretú akciovú spoločnosť, stačí sa o tom rozhodnúť - písomne.

2

Okrem rozhodnutia o zriadení CJSC na stretnutí by sa mala vypracovať aj jeho charta a mala by sa schváliť peňažná hodnota jej akcií. Toto všetko musia zakladatelia jednomyseľne urobiť.

3

Zakladatelia musia tiež vymenovať riadiaci orgán a revízny výbor spoločnosti. Robí sa to trojštvrtinovou väčšinou. Malo by sa pamätať na to, že počas zriaďovania musia byť všetky akcie rozdelené medzi zakladateľov a je vyplatená najmenej polovica charterového kapitálu CJSC (čo je 5 000 rubľov).

4

Po vypracovaní ustanovujúcich dokumentov a zaplatení štátneho registračného poplatku (4 000 rubľov) by sa malo pokračovať v príprave balíka dokumentov na registráciu spoločnosti na daňových úradoch. V takom balíku dokumentov musíte uviesť:

1. vyhlásenie v predpísanej forme;

2. rozhodnutie o založení spoločnosti;

3. charta;

4. prijatie štátnej povinnosti;

5. dokumenty o zakladateľoch.

V niektorých prípadoch môžu byť potrebné ďalšie právne predpisy.

5

Špecifikovaný balík dokladov sa predkladá daňovým úradom. V Moskve je to číslo IFTS č. 46. Je lepšie predkladať dokumenty osobne, hoci podľa zákona ste oprávnení tak urobiť poštou.

6

Registrácia uzavretej akciovej spoločnosti sa uskutoční do piatich pracovných dní. Po uplynutí tohto obdobia dostanete potvrdenie o registrácii spoločnosti. Od dátumu uvedeného v certifikáte máte právo začať podnikať. Ale pre ďalšie fungovanie uzavretej akciovej spoločnosti musíte schváliť jej pečať a otvoriť si bankový účet, ako aj získať potrebné licencie (v závislosti od vašej činnosti) a zaregistrovať sa v štátnych fondoch.

otvorená a uzavretá akciová spoločnosť

Odporúčaná