obchodné

Ako získať licenciu IP

Ako získať licenciu IP

Video: LP - Lost On You (Live Session) 2024, Júl

Video: LP - Lost On You (Live Session) 2024, Júl
Anonim

Ak jednotlivý podnikateľ bude súkromným detektívom alebo otvorí lekáreň, cestovnú kanceláriu, organizuje spoločnosť na prepravu osôb alebo tovaru na cestách, vo vzduchu, po mori alebo po železnici, mal by byť informovaný o tom, ako získať licenciu IP. Všetky vyššie uvedené činnosti sú licencované. Môžu sa vykonať iba po získaní osobitného povolenia - licencie. Samotná licencia sa zase vydáva až po úradnej registrácii DV.

Image

Budete potrebovať

Žiadosť, prijatie platby licenčného poplatku, OGRNIP (overená kópia alebo originál), pas, iné dokumenty.

Návod na použitie

1

Prejdite na príslušný licenčný úrad. Poskytnite potrebné dokumenty. Prvým dokumentom bude vaša žiadosť o licenciu. V žiadosti uveďte licenčný typ podnikania, ktoré plánujete vykonávať. Ďalej uveďte údaje o cestovnom pase občana Ruskej federácie. K žiadosti priložte príjem licenčného poplatku. Potom predložte notársky overenú kópiu OGRNIP - hlavného štátneho registračného čísla, ktorá označuje vašu úradnú registráciu ako samostatného podnikateľa. Ak kópia neexistuje, budete si musieť priniesť originálny certifikát so sebou. Licenčný orgán bude tiež požadovať informácie o kvalifikáciách zamestnancov vašej spoločnosti.

2

Okrem hlavných dokumentov sa môžu pýtať aj iní. Patria sem všetky druhy povolení pre priestory, v ktorých sa bude obchodovať, osvedčenia pre technické vybavenie spoločnosti, licencie na softvér a výrobky duševného vlastníctva. Z príslušných zákonov, ktoré obsahujú podrobné pokyny o tom, ako získať licenciu IP pre konkrétny typ podnikateľskej činnosti, môžete presne zistiť, ktoré dokumenty môžete potrebovať.

3

Ak ste urobili všetko správne, do 2 mesiacov od dátumu podania žiadosti poštou dostanete písomné oznámenie o licencii. Oznámenie bude obsahovať podrobnosti o bežnom účte licenčného úradu, ktorý budete musieť zadať vo formulári licenčných poplatkov. Zaplaťte licenčný poplatok. Ak niečo nespĺňa požiadavky licenčného úradu, dostanete písomné zamietnutie s vysvetlením dôvodov v lehote presne stanovenej platnou legislatívou. Nenechajte sa odradiť. Opravte chyby a opomenutia v predložených dokumentoch. Znovu odošlite svoju žiadosť licenčnému úradu. Počkajte na odpoveď, možno tentoraz budete mať šťastie.

IP licencia

Odporúčaná