obchodné

Ako otvoriť čaj a kávu

Ako otvoriť čaj a kávu

Video: Video 10 Ako otvoriť tehlový čaj Puerh 2024, Júl

Video: Video 10 Ako otvoriť tehlový čaj Puerh 2024, Júl
Anonim

Chcete otvoriť svoj vlastný obchod? Zamyslite sa nad čajom a kávou. Takéto miesto predaja nepotrebuje veľké priestory, jeden predajca sa úspešne vyrovná s obchodom, hľadanie dodávateľov nebude tiež problémom. Nájdite si vhodnú izbu, ponúknite zaujímavý sortiment za prijateľnú cenu - a kupujúci nebudú dlho čakať.

Image

Návod na použitie

1

Vyberte formát budúceho obchodu. Môžete otvoriť obchod s pouličným formátom alebo niekoľko bodov v nákupných centrách, prísť s vlastným konceptom alebo použiť hotovú franšízu.

2

Nájdite vhodných dodávateľov. Ideálnou možnosťou je nájsť jedného partnera, od ktorého si môžete kúpiť všetko, čo potrebujete. Nakúpte 20 odrôd listového čaju a kávových zŕn rôznych odrôd a širokého cenového rozpätia. Nezabudnite do ceny zahrnúť niekoľko elitných pozícií pre znalcov a niekoľko lacných možností. Na začiatku práce môžete študovať situáciu na trhu a rozšíriť sortiment.

3

Nájdite vhodnú izbu. Vyberte si malé oddelenia v populárnych nákupných centrách alebo rušných peších uliciach. Čaj a kaviareň môžu byť malé - na obchodné poschodie a malú technickou miestnosť potrebujete iba 20 metrov štvorcových. Objednajte si krásne znamenie - váš obchod by mal byť zreteľný.

4

Zapojte sa do opráv. Téma retro štýlu kávy a čaju je perfektná - tmavé drevo, patinovaný kov, krémovo hnedé textílie. Ozdobte steny reprodukciou starých plagátov a potlačou kníh a novín. Nalejte kávu a čaj do sklenených pohárov s pevne pokrčenými viečkami - dokonale predvádzajú tovar a zdobia obchod.

5

Predajcovia - stačí dve osoby, jedna na jednu smenu. Vykonajte školenie - predajcovia musia porozumieť rôznym druhom čaju a kávy, byť schopní ich predstaviť zákazníkom, aktívne ponúkať súvisiace produkty a služby.

6

Zahrňte súvisiace produkty do sortimentu. Môžete pridať sladkosti - farebný cukor, marcipány, orechy, malé čokolády a cukrovinky. Usporiadajte darčekové sady s rôznymi nákladmi zahrnutím dvoch alebo troch druhov čaju a malej krabičky čokolády alebo krásne navrhnutej kávovej tašky pripojenej k plyšovej hračke. Lacné súpravy si radi kúpime za firemné darčeky a suveníry. Ponuka čajových riadov, malých súprav a kávových párov. Takéto veci nielen doplnia sortiment, ale aj ozdobia obchod.

7

Zvážte, ako prilákať zákazníkov. Môžete nainštalovať kávovar v obchode a zariadiť zákazníkom bezplatnú ochutnávku raz týždenne. Alebo si zvoľte „produkt mesiaca“ a do 30 dní naň ponúknite výrazné zľavy. Môžete si vytlačiť svoje vlastné zľavové karty alebo premýšľať o programoch spoločnej značky spolu s inými salónmi. Zľavy, bonusy, dary zákazníkom, kumulatívne body, lotérie s malými cenami - to všetko môže prilákať nových a udržať si existujúcich zákazníkov.

obchod s kávou a čajom

Odporúčaná