ostatné

Ako nájsť ručiteľa

Ako nájsť ručiteľa

Video: MZ 25 10 2018 4. časť 2024, Jún

Video: MZ 25 10 2018 4. časť 2024, Jún
Anonim

V poslednej dobe je pre nedostatok hospodárskej stability v krajine a vo svete čoraz ťažšie nájsť ručiteľa za pôžičky. Málo ľudí chce ohroziť svoje materiálne blaho a správať sa ako obetný barán, ak sa dlžník náhle stane insolventným. Koho mám kontaktovať v situácii, keď nie je možné získať pôžičku bez záruky?

Image

Návod na použitie

1

Vyberte si pôžičkový program, v rámci ktorého sa znížia úrokové sadzby so zárukou iných osôb. Upozorňujeme, že nie všetky banky poskytujú svojim dlžníkom takéto podmienky.

2

Požiadajte svoju najbližšiu rodinu, priateľov a známych, aby sa stali garantmi vašej pôžičky. Nezabudnite im poskytnúť dôkaz, že nemáte iné pôžičky ani pred týmto, ani pred žiadnou inou bankou. Ak naozaj chcete nájsť ručiteľa čo najskôr, budete musieť poskytnúť rovnaké informácie ostatným ľuďom.

3

Pripojte sa online a pokúste sa nájsť ručiteľa z vášho regiónu. Osobu, ktorá sa stane vaším ručiteľom za určitý poplatok, nájdete na sociálnych sieťach a na bankových fórach alebo na stránkach venovaných bankovníctvu. Pozvite túto osobu, aby sa s vami osobne stretla, neposielajte mu žiadne peniaze ani dokumenty skôr, ako ho uvidíte. Uzavrite obchod a dohodu o pôžičke rovnako, ako keby váš priateľ konal ako ručiteľ.

4

Ak nemôžete nájsť ručiteľa, obráťte sa na banku a zistite, či je jej charta upravená vydaním úveru na záruku nielen fyzickej osoby, ale aj právnickej osoby (spoločnosti, inštitúcie, podniku). Bankári zvyčajne proti takejto záruke nenamietajú, najmä v prípadoch, keď má právnická osoba pozitívnu úverovú históriu, stabilnú finančnú situáciu a bežný účet v tej istej banke.

5

Nezabudnite v zmluve s bankou uviesť limity zodpovednosti ručiteľa, pretože to bude prospešné predovšetkým osobe (alebo organizácii), ktorá sa rozhodla ručiť za vás. Banky zvyčajne protestujú proti čiastočnej zodpovednosti, ale za podmienok záruky niekoľkých osôb.

6

Uzavrieť dohodu o poskytnutí záruky a uviesť v nej podmienky na úhradu svojich nákladov, ak nemôžete splácať úverový úver včas.

Odporúčaná