rozpočtovanie

Ako viesť záznamy o zisku

Ako viesť záznamy o zisku

Video: Informačná vojna 28.1.2020 2024, Júl

Video: Informačná vojna 28.1.2020 2024, Júl
Anonim

V obchodných podnikoch je potrebné viesť záznamy o činnostiach, aby sa držali krok s výsledkami bežného obdobia. Keďže hlavným smerom obchodnej spoločnosti je dosahovanie zisku, bude to ekonomický ukazovateľ obchodu.

Image

Návod na použitie

1

Zvážte zisk obchodu za akékoľvek časové obdobie, ktoré považujete za potrebné. Najčastejšie pripočítavajú mesačný príjem. Na tento účel sa audity vykonávajú, podľa výsledkov ktorých už niektoré čísla vystupujú. Zahŕňajú náklady na nákup tovaru a zisk z predaja. Pri odčítaní nákupných nákladov od výnosov dostanú výsledok nazývaný hrubý príjem.

2

Vypočítajte si čistý zisk. Na tento účel musíte vypočítať všetky mesačné výdavky, ktoré zahŕňajú prenájom skladu a skladovacích zariadení, náklady na elektrinu, platy zamestnancov, rôzne nákupy a nákupy, ako aj pokuty. Uveďte napríklad náklady na detergenty alebo nákup vybavenia, ako sú napríklad police alebo vitríny. Spočítajte všetky výdavky. Odpočítajte sumu všetkých výdavkov od hrubého príjmu. Výsledná hodnota bude čistý zisk obchodu, s ktorým môžete nakladať podľa vlastného uváženia.

3

Vypočítajte plánovaný zisk obchodu. Je to nevyhnutné na umožnenie ďalšieho plánovania s cieľom rozšíriť rozsah a predajnú oblasť alebo kúpiť ďalšie vybavenie. Nie vždy sa plánovaný zisk zhoduje so skutočným ziskom, preto nezabudnite vziať do úvahy chybu, ktorou je skutočné zníženie alebo zvýšenie nákladov alebo predaj tovaru. Nezabudnite sem zahrnúť sezónnosť predaja a možné poruchy zariadenia.

4

Vynásobte plánovaný predaj maržou a získajte hodnotu odhadovaného príjmu podniku. Ďalej odpočítajte všetky výdavky od plánovaných príjmov podľa schémy, ktorú už poznáte. Takto získate najpresnejšiu hodnotu plánovaného zisku. V niektorých prípadoch sa navyše vyžaduje, aby sa k hrubému zisku pridal aj sponzoring (bezdôvodné investovanie).

Odporúčaná