Obchodné riadenie

Ako uzavrieť podnik v 7 krokoch

Ako uzavrieť podnik v 7 krokoch

Video: Ako sa pripojiť k plynu v 7. jednoduchých krokoch 2024, Júl

Video: Ako sa pripojiť k plynu v 7. jednoduchých krokoch 2024, Júl
Anonim

Akonáhle ste organizovali svoje podnikanie a zdalo sa vám, že vždy bude konať

Po zvážení kladov a záporov sa rozhodli uzavrieť. Ako na to? Existujú funkcie so správnym uzavretím IP a LLC.

Image

Budete potrebovať

Návod na použitie

1

LLC - vypracuje sa protokol, v ktorom sa valné zhromaždenie zakladateľov rozhodne ukončiť činnosť, zváži vymenovanie likvidačnej komisie a vymenuje členov likvidačnej komisie. Komisia namiesto riaditeľa rozhoduje o všetkom, čo je najvyšším riadiacim orgánom.

2

IP - preskočenie prvého kroku. Platí sa štátna daň - sumu musí objasniť Federálna daňová služba, žiadosť sa podáva na osobitnom tlačive P26001. Žiadosť je možné podať osobne pomocou vášho zástupcu prostredníctvom splnomocnenca prostredníctvom inej osoby, elektronicky pomocou elektronického digitálneho podpisu.

Aplikáciu nepodpíšeme! Deje sa to v daniach.

Image

3

LLC - po stretnutí o ukončení, ale najneskôr do troch dní, predkladáme Federálnej daňovej službe (registrovanému orgánu) oznámenie P15001, osobitný formulár. Príloha - zápisnica z valného zhromaždenia zakladateľov, rozhodnutie o zriadení likvidačnej komisie.

Image

4

LLC - predkladáme osobitné oznámenie do "Vestníka štátnej registrácie", musí byť uvedené, kde, kedy a kedy sú žiadosti akceptované, najmenej však dva mesiace.

Image

5

LLC - všetkým dlžníkom (dlžníkom) a všetkým veriteľom (komu dlhujeme) píšeme doporučené listy so správou o ukončení podniku, organizácie, takže je veľmi ľahké identifikovať dlhy. Uvádzame obdobie, počas ktorého musíme platiť. Malo by tak urobiť likvidačná komisia, inak by sme to vytvorili, riaditeľ už nekoná. Ponechávame všetky potvrdenky na odoslanie a kópie listov.

Image

6

LLC - vyplňte a odošlite do daňového úradu (FTS) žiadosť o ukončenie našich aktivít. Forma P16001. Nie je to však také rýchle, ako sa zdá. Likvidačná komisia pripravuje súvahu (tiež nazývanú sprostredkovateľská), je podpísaná, potvrdená zakladateľmi, vyhlásenie je podpísané iba notárom, ktorý potvrdí podpis, k výpisu priložíme potvrdenie o zaplatení štátnej povinnosti. A až teraz ho prepúšťame do dane. Tento dátum je oficiálnym posledným dňom podnikania, robíme daňové priznania, platíme dane.

Image

7

Po piatich pracovných dňoch (šiesty deň) dostávame výpis z registra, v prípade IP - EGRIP, oznámenie o zrušení registrácie právnickej osoby na daňovom úrade. Ak je registrácia likvidácie zamietnutá, potom daň uvedie dôvod.

Venujte pozornosť

Môžete skontrolovať s daňou a pracovať "nečinný" po dobu 3-6 mesiacov. Bežný účet je po všetkom zatvorený.

Užitočné rady

Môžete sa obrátiť na právnickú firmu, aby ste sa neobťažovali, aby ste tak nehovorili, aby ste nebežali tam a späť.

Kedy je čas na ukončenie podnikania a ako „ukončiť hru“ bez strát

Odporúčaná