Druhy činností

Ako otvoriť klenotníctvo

Obsah:

Ako otvoriť klenotníctvo

Video: Q & A with GSD 002 with CC 2024, Júl

Video: Q & A with GSD 002 with CC 2024, Júl
Anonim

Otvorenie klenotníctva je skvelý spôsob, ako skombinovať vaše vlastné hobby a podnikateľské aktivity. Vzhľadom na neustále vysoký dopyt po šperkoch môže priniesť svojim majiteľom značný príjem.

Image

Pred otvorením obchodu by ste mali zvážiť niekoľko parametrov - formát, značka, sortiment a odhadované náklady.

Formát obchodu

Klenotníctvo je možné otvoriť vo formáte maloobchodnej predajne alebo online obchodu. V praxi je ich kombinácia možná.

Najoptimálnejšie je otvorenie obchodu vo veľkom nákupnom centre s dobrou dopravou. Dôvodom je skutočnosť, že šperky sa často kupujú spontánne, neplánované, takže otvorenie samostatného obchodu je nepraktické. Výhodou klenotníctva je, že nevyžaduje významné obchodné priestory. Dostatok bude mať rozlohu 5 m2.

Internetový obchod vám umožňuje výrazne rozšíriť geografické pokrytie trhu a prekročiť hranice vašej oblasti pôsobenia. Nevýhodou je nedostatok dôvery v online nakupovanie, ako aj vysoké náklady na jeho vývoj.

ochranná známka

Môžete si vytvoriť vlastnú značku obchodu alebo pracovať na franšíze. Franšízingové podnikanie poskytuje mnoho výhod. Umožňuje vám pracovať pod známou značkou, získať rozvinutý podnikateľský plán, dobre rozvinutý sortiment a vyhnúť sa chybám v počiatočnej fáze. Zároveň však franšíza vyžaduje vyplatenie jednorazovej platby a odpočty zo zisku.

Obchodný sortiment a výber dodávateľov

Pri výbere dodávateľa by sa malo pristupovať so všetkou zodpovednosťou. Nemala by ponúkať len najvýhodnejšiu ponuku, byť spoľahlivá a stabilná, ale tiež ponúkať širokú škálu.

Pri vývoji sortimentovej matrice sa oplatí zamerať nie na množstvo každej pozície, ale na rozmanitosť. Je dôležité zabezpečiť ponuku produktov z rôznych kolekcií, ako aj týkajúcich sa rôznych cenových segmentov.

Stojí za to kúpiť si exkluzívny produkt, ktorý odlíši váš obchod od iných podobných ponúk. V opačnom prípade hrozí, že obchod stratí svoju jedinečnosť.

Ďalšou možnosťou je výroba vlastných šperkov. Potom musíte kúpiť potrebné komponenty - korálky, stuhy, retiazky atď.

Odporúčaná