Obchodné riadenie

Ako určiť vlastnosti efektívneho obchodného partnera

Ako určiť vlastnosti efektívneho obchodného partnera

Video: Nový pilotný závod na recykláciu batérií VOLKSWAGEN - takto sa recyklujú batérie do automobilov 2024, Júl

Video: Nový pilotný závod na recykláciu batérií VOLKSWAGEN - takto sa recyklujú batérie do automobilov 2024, Júl
Anonim

Obchodný manažér je ako otec alebo matka. Toto je muž, ktorý úprimne podporuje svoje dieťa. Preto je dôvera v riadenie vášho podnikania inej osobe veľmi ťažká. Čo robiť, ak to nemôžete urobiť sami alebo ak firma potrebuje skúseného človeka a finančné injekcie.

Image

Budete potrebovať

Nápad, obchod, cieľ

Návod na použitie

1

Najprv musíte zistiť aktuálny stav vášho podnikania. Najčastejšie v počiatočnej fáze projektu je potrebný rovnako zmýšľajúci partner, ktorý bude povzbudzovať, pomáhať, predovšetkým morálne. Napríklad existuje názor, že podľa názoru autora bude úspešný, ale ako to naozaj ide, nie je jasné. V tomto prípade vzniká veľké množstvo pochybností. Práve v tom okamihu je potrebná podpora. V tejto situácii by mal byť partner dostatočne blízko v duchu, mal by byť oboznámený so smerovaním podnikania a plne sa podeliť o svoje predstavy o úspešnej budúcnosti vášho projektu.

2

Ďalej môže dôjsť k situácii, keď je partner v duchu, ale pri podnikaní sa objavujú vážne otázky týkajúce sa plánovania, komercializácie a propagácie. Tu už potrebujeme partnera so skúsenosťami, pokiaľ možno už realizoval úspešný projekt. A okrem toho často existuje potreba veľkej finančnej infúzie. To znamená, že je potrebný investor. Investor sa nemusí podieľať na procese riadenia a organizácie podnikania, ale jednoducho investovať svoje prostriedky a získať určité percento. Tu však vyvstávajú problémy: naozaj potrebujete tohto investora, ktorý bude jesť časť vášho koláča?

3

Vytvára sa tak situácia výberu: rovnako zmýšľajúci partner, investorský partner alebo expertný partner.

V takom prípade je možné problém vyriešiť nasledovne:

1. Nájdete osobu zo svojho bezprostredného prostredia, ktorá spojí všetky 3 pozície.

2. Časť funkcií, ktoré preberáte, napríklad financovanie, ak je to možné.

3. Prilákajte všetkých troch partnerov do podnikania.

4

Keď ste sa rozhodli pre možnosť partnerstva, musíte mať na pamäti, že je veľmi ťažké podnikať samostatne. Pri podnikaní existujú tri kľúčové pozície:

1) Skutočne strategické riadenie.

2) Riadenie finančných tokov.

3) Riadenie predaja.

Ide o to, že všetky tieto pozície by mali viesť odborníci, podobne zmýšľajúci ľudia a čo je najdôležitejšie, ľudia, ktorí si navzájom dôverujú.

Užitočné rady

Nesnažte sa okamžite vyplniť všetky uvedené miesta. Neustále skúste, prehľadajte, skontrolujte. Neponáhľajte a nepripájajte intuíciu. Ona v podnikaní je kľúčovým faktorom úspechu.

Odporúčaná