Obchodné riadenie

Ako propagovať podnikanie

Ako propagovať podnikanie

Video: 5 spôsobov AKO ZADARMO PROPAGOVAŤ svoje YouTube videá 2024, Júl

Video: 5 spôsobov AKO ZADARMO PROPAGOVAŤ svoje YouTube videá 2024, Júl
Anonim

Práve ste začali podnikať a uvažujete o jeho propagácii? Alebo existuje už dlho, ale počet zákazníkov sa znížil, hoci sa zdá, že kríza prešla? Stovky reklamných agentúr túži ponúknuť svoje služby, ale ktorá z nich vám môže skutočne pomôcť a čo bude plytvanie peniazmi? Skúsme to zistiť.

Image

Návod na použitie

1

Keď hovoria o propagácii firmy, najčastejšie znamenajú reklamu. Od 90. rokov máme stále predstavu, že najmáčanejším pracím prostriedkom je Tide, pretože sa neustále prajú v televízii. Reklama však nie je všetko.

2

Samozrejme, veľa záleží na špecifikách vášho podnikania. Existujú však veci, ktoré sú univerzálne pre každý podnik alebo aspoň pre mnoho oblastí činnosti. Napríklad, ak ste v oblasti obchodu alebo poskytovania služieb, je dôležité, ako vaša spoločnosť slúži: sú zamestnanci zdvorilí a pozorný? Pokiaľ ide o kvalitu služieb vo vašom obchode alebo kaderníctve, zákazníci si budú istí, že budú vysielať ústne.

3

Musíte si pamätať o mieste vašej organizácie. Každý rok sa čoraz viac používateľov internetu stále viac a viac ľudí pozerá na sieť, „pýtajú sa Yandex“, skôr ako sa niekde vydajú alebo niečo kúpia. Nech je váš web jednoduchý, ale mal by byť. Jeho jednoduchosť a obsah informácií je dôležitý, aj keď stojí za to premýšľať o jeho dizajne: bledá „nie“ stránka sa nebude pamätať a príliš svetlá bude nepríjemná a užívateľ jednoducho stránku uzavrie bez toho, aby sa stal vašim klientom.

4

Poznajú vás zákazníci podľa mena? Je vaša spoločnosť známa aj vo vašej oblasti? Zoberme si príklad kaderníka. Väčšina z nich má pomerne anonymné mená, ktoré si nepamätajú. Pokúste sa prísť s niečím jasnejším alebo si najmite odborníka na pomenovanie, jeho služby nie sú také drahé. Ďalším krokom bude distribúcia svetlých letákov na najbližšej stanici metra s menom vášho kaderníka a cien za základné služby. Na chodníku si môžete objednať reklamy - v lete veľmi úspešný krok. Stačí napísať meno kaderníka a cenu za spoločnú službu (samozrejme pre klienta atraktívnu). Napríklad: "Holič" DikObrazzz ". Model strihu z 200 rubľov."

5

Pokiaľ ide o samotnú reklamu, spravidla nie je pri propagácii podnikania metóda - reklama na internete, plagáty, zoznamy poštových zásielok - taká dôležitá ako kvalita reklamy. Väčšina ľudí robí to, na čo sú tlačení. Mala by sa im položiť vec, najmä neznáma, prirodzene nie agresívna. Verejnosť je tiež priťahovaná všetkým nezvyčajným, dokonca aj v tých najjednoduchších a najbežnejších veciach. Akákoľvek reklama by preto mala byť jasná.

6

Nemali by ste používať nešpecifické, vágne charakteristiky - „máme nízke ceny“, „je to ziskové“ atď. To, čo sa javí ako nízka cena pre jedného zákazníka, sa bude javiť ako vysoké pre druhého. Je lepšie byť presnejší: „manikúra - 100 rubľov od 9:00 do 13:00“, „cappuccino - 80 rubľov pre tých, ktorí si objednali dezert“.

7

Reklama nie je schopná okamžite propagovať vaše podnikanie, najmä ak ide o reklamu na novú službu alebo produkt. Niekedy musíte čakať až šesť mesiacov, takže by ste mali byť trpezliví. Spočiatku sa akákoľvek reklama jednoducho uloží do pamäti osoby, predtým ako ju prinúti vykonať určité kroky.

Súvisiaci článok

4 skutočne účinné spôsoby propagácie vášho podnikania na sociálnych sieťach

Stránka S. Zanin o podpore podnikania a reklame.

Odporúčaná