Obchodné riadenie

Ako určiť cieľovú skupinu

Ako určiť cieľovú skupinu

Video: Workers & Resources: Soviet Republic - Prestup zo zastávky na zastávku - Transfer from stop to stop 2024, Jún

Video: Workers & Resources: Soviet Republic - Prestup zo zastávky na zastávku - Transfer from stop to stop 2024, Jún
Anonim

Na úspešné podnikanie a spoľahlivé obsadenie svojej pozície na trhu musí spoločnosť vyčleniť medzi svojich klientov cieľovú skupinu. Je to skupina spotrebiteľov tovaru alebo služieb, ktoré spoločnosti prinášajú maximálny príjem. Ich celkový počet môže byť veľmi malý v porovnaní so zoznamom spotrebiteľov protistrany, ale sú najziskovejšími zákazníkmi. Spokojnosti ich potrieb by sa, samozrejme, malo uprednostniť spoločnosť.

Image

Návod na použitie

1

Predpokladajme, že sa rozhodnete zapojiť do veľkoobchodného predaja cementu a štrku - potrebných komponentov pri výrobe betónu. Ako zistíte, ktorí zákazníci budú predstavovať cieľovú skupinu, to znamená, že zabezpečí predaj hlavných objemov výrobkov? Vykonajte marketingovú analýzu. Zistite, či vo vašom regióne existujú konkrétne rastliny, zariadenia na výstavbu rodinných domov, aká je dĺžka cestnej siete a v akom stave. Pokúste sa tiež zistiť, či prebieha výstavba v obciach a združeniach vidieckych záhrad (obytné budovy, ploty atď.) A aký je rozsah.

2

Informujte sa o priemerných mesačných (priemerných štvrťročných, priemerných ročných) potrebách tovární a závodov na výrobu cementu a drveného kameňa, ako aj o tom, od koho a za akú cenu tieto materiály nakupujú. Rovnakú prácu urobte aj pre stavebné organizácie.

3

Na základe získaných informácií vyberte cieľovú skupinu potenciálnych zákazníkov v poradí podľa priority:

- továrne na výrobky z vystuženého betónu a zariadenia na stavbu domov;

- organizácie na výstavbu a opravu ciest;

- veľkoobchodní kupujúci (majitelia obchodov so stavebnými materiálmi, manažéri sezónnych stavebných posádok atď.).

4

Alebo sa napríklad rozhodnete obchodovať s odevmi. Ako určiť cieľovú skupinu zákazníkov, ktorí budú mať najväčší zisk? Analyzujte vyhliadky obchodu s ohľadom na tieto faktory: umiestnenie obchodu, finančné možnosti potenciálnych klientov (zamestnancov okolitých podnikov, inštitúcií a obyvateľov okolitých domov), váš sortiment a cenová politika.

5

Ak sa váš obchod nachádza v prestížnej oblasti, vedľa kancelárií veľkých spoločností, môže byť cieľovou skupinou ich vedenie, top a strední manažéri. Vyberte si vhodný sortiment. Ak sa nachádza na okraji mesta a klientela sa skladá výlučne z obyvateľov okolitého prostredia, potom je nepravdepodobné, že by dopyt po drahých exkluzívnych tovaroch nenašiel. Vašou cieľovou skupinou budú ľudia so stredným alebo nízkym príjmom a mali by ste uprednostňovať kvalitné, ale lacné oblečenie.

ako spoznať skupinu drveného kameňa

Odporúčaná