Obchodné riadenie

Ako získať licenciu na alkoholické nápoje

Ako získať licenciu na alkoholické nápoje

Video: Raňajky v Bratislave 2024, Júl

Video: Raňajky v Bratislave 2024, Júl
Anonim

Predaj alkoholických nápojov často predstavuje až polovicu celkových príjmov z reštaurácie, kaviarne alebo obchodu. Tento typ činnosti je však povinný. Získanie licencie je problematické a nákladné podnikanie, ale spravidla to stojí za to.

Image

Budete potrebovať

  • - registračné dokumenty;

  • - povolenia;

  • - žiadosť o licenciu.

Návod na použitie

1

Pripraviť kópie zakladajúcich listín spoločnosti (zakladateľská listina, zakladateľská listina), osvedčenia o štátnej registrácii právnickej osoby, zápis do zjednoteného štátneho registra právnických osôb a registrácia na daňovom úrade.

2

Vyjadrite sa od daňového úradu k vyhláseniu o nedoplatkoch daní, poplatkov, pokút a pokút. Platí 90 dní od prijatia.

3

Ak nemáte osvedčenie SES vo vašich rukách o súlade deklarovaného typu činnosti (práce, služby) so štátnymi hygienickými a epidemiologickými predpismi a normami, musíte ho získať. Kópia sa musí poskytnúť licenčnému orgánu.

4

Budete tiež potrebovať kópiu osvedčenia vydaného požiarnou inšpekciou o dodržiavaní požiadaviek na požiarnu bezpečnosť v licenčnom zariadení. Na získanie tohto osvedčenia musíte mať platný požiarny poplach a spĺňať ďalšie požiadavky požiarnej bezpečnosti.

5

Ak máte v úmysle predávať alkoholické výrobky s obsahom alkoholu vyšším ako 15%, musíte sa dohodnúť s bezpečnostnou spoločnosťou.

6

Pre tento druh činnosti je preto na získanie licencie potrebná registračná pokladnica, bude potrebné poskytnúť ópiu registračné karty pre registračné pokladnice.

7

Ak si prenajmete obchodné priestory, mali by ste si pripraviť kópiu nájomnej zmluvy. Majiteľom priestorov sa musia poskytnúť doklady potvrdzujúce vlastnícke právo, ktoré sú zaregistrované vhodným spôsobom.

8

Keď je celý balík dokumentov pripravený, je potrebné požiadať o licenciu príslušnú licenčnú agentúru v mieste registrácie podniku. Po pozitívnom rozhodnutí dostanete v rukách cenné svedectvo.

Venujte pozornosť

Na získanie licencie na obchodovanie s alkoholickými nápojmi musíte byť zaregistrovaní ako právnická osoba. Vlastníkmi takéhoto dokumentu sa nebudú môcť stať jednotliví podnikatelia.

Pamätajte, že obchodovanie s licenciou alebo bez licencie, ktorej platnosť uplynula, môže mať za následok nielen administratívnu, ale aj trestnú zodpovednosť.

Užitočné rady

Po prihlásení počkajte na príchod osobitnej provízie. Budú kontrolovať dostupnosť bezpečného a vybaveného skladu, návrh spotrebiteľského kúta, súlad priestorov s hygienickými a požiarnymi normami a oveľa viac. Preto sa pri navrhovaní predmetu svojej činnosti správajte veľmi zodpovedne a buďte na všetko pripravení.

Odporúčaná