ostatné

Ako vybudovať firmu od nuly

Ako vybudovať firmu od nuly

Video: Ako začať podnikať keď nemáte NIČ 2024, Júl

Video: Ako začať podnikať keď nemáte NIČ 2024, Júl
Anonim

Mnoho ľudí rozmýšľa o svojom podnikaní, ale pre väčšinu z nich zostáva všetko iba na úrovni myšlienok. Vyhliadky na podnikanie priťahujú a vydesia zároveň: čo keď zlyhám? Čo keď si vezmem pôžičku a nemôžem ju vrátiť? Podnikanie je samozrejme riziko. Pri dodržaní určitých pravidiel však môže takmer každý postaviť firmu od nuly.

Image

Návod na použitie

1

Mysleli ste si: prečo neotvoriť môj vlastný podnik? Ak sa vám tento nápad páči, je čas hľadať nápad pre firmu. Neexistujú žiadne odporúčania, napríklad „ako nájsť nápad“, pretože všetky naše nápady žijú okolo nás a závisia od našich záujmov, nášho pohľadu na svet a našich schopností. V tejto fáze je dôležité porozumieť tomu, čo by ste chceli robiť. To, čo sa vám páči, je spravidla najlepšie. Určite chcete urobiť aspoň pár vecí, napríklad varenie, dizajn webových stránok a rodičovstvo. Zamyslite sa nad tým, čo môže spotrebiteľ potrebovať a ako mu ho môžete poskytnúť. Napríklad môžete zorganizovať súkromnú materskú školu alebo klub.

2

Potom sa oplatí vypočítať, aké približne investície budú potrebné na oživenie vášho nápadu. Mali by sa zvážiť také momenty, ako sú:

1. Potrebujete izbu? Ak áno, existujú náklady na prenájom.

2. Registrácia ako právnická osoba alebo fyzická osoba podnikajúca. To sú malé peniaze, aj keď registrujete spoločnosť alebo sami prostredníctvom špecializovanej spoločnosti, ale oplatí sa zvážiť.

3. Reklama, web, propagácia vášho podnikania.

4. Môže byť potrebné získať licencie (na vzdelávacie činnosti, obchod s potravinami atď.).

5. Vnútorné vybavenie, stroje.

6. Zamestnanci.

K výslednej sume nebráni pripočítať ďalšiu štvrtinu - za nepredvídané výdavky.

3

Po určení požadovaného počtu investícií môžete pochopiť, či vaše vlastné úspory postačujú pre vaše podnikanie, alebo či potrebujete investorov, bankový úver atď. Na získanie úveru a pre investorov budete potrebovať kompetentný obchodný plán. Podnikateľský plán pre začínajúcich podnikateľov sa spravidla spája s fázou premýšľania nad nápadom, banka alebo investori však nemusia mať náčrtok, ale podrobný dokument obsahujúci opis vašej myšlienky, zoznam všetkých potrebných výdavkov, popis situácie na trhu, možné riziká a čo je najdôležitejšie, ako sa budete vyvíjať a zarábať. Cieľom investora je dosiahnuť zisk, preto je dôležité objasniť, že váš projekt je pre spotrebiteľa skutočne zaujímavý a potrebný a že ho kúpi, čím vytvorí príjem.

4

Hneď, ako dostanete potrebné finančné prostriedky, je dôležité okamžite konať. Je vhodné, aby sa na to všetko pripravilo. To znamená, že registráciu spoločnosti alebo seba ako samostatného podnikateľa je možné vykonať v procese rokovaní o poskytnutí finančných prostriedkov, ako aj začať reklamnú kampaň. Je pekné pozrieť sa na priestory vhodné pre vaše podnikanie a navštíviť stránky na hľadanie zamestnania a zamestnancov, aby prilákali zamestnancov.

Venujte pozornosť

Začatie podnikania od nuly je skutočné! Príbehy nepopierateľného úspechu mnohých podnikateľov hovoria o jednom pravidle: hlavnou vecou v podnikaní je myšlienka a podnikanie a nedostatok peňazí vo vrecku je už sekundárny. Predtým, ako začnete podnikať od nuly, musíte prísť s vlastným originálnym nápadom, na základe ktorého napíšete spoľahlivý obchodný plán, a toto bude hlavná práca.

Užitočné rady

Nechajme teraz off-line podnik sám a zvážme, ako vybudovať firmu od nuly online alebo skôr, kde začať. Prvá vec, ktorú treba urobiť, je uvedomiť si, či je toto podnikanie vôbec potrebné. Aký je hlavný cieľ vytvorenia firmy v sieti, čo vám osobne poskytne, drahý čitateľ. Musíte mať jasne definovaný cieľ a určite napísať na papier. Podnik bez cieľa nie je podnik.

Súvisiaci článok

Prečo spoločnosti volia sociálne siete

  • Táto stránka je o malom podnikaní.
  • ako budovať svoje podnikanie od nuly

Odporúčaná