Obchodné riadenie

Ako prísť s názvom obchodu?

Ako prísť s názvom obchodu?

Video: Film 0800 800 818 o obchodovaní s ľuďmi (2011) 2024, Smieť

Video: Film 0800 800 818 o obchodovaní s ľuďmi (2011) 2024, Smieť
Anonim

Čo je moje meno? V skutočnosti veľa záleží na názve. Najmä pokiaľ ide o názov spoločnosti alebo napríklad obchod. Správne zvolené meno upozorňuje na nový bod a prispieva k rýchlemu rastu klientskej základne. Zlé meno môže zase viesť k výsmechu a zlým hovorom.

Image

Návod na použitie

1

Najprv musíte vybrať jedinečný názov, ktorý sa vo vybranom poli ešte nepoužíva. Ak chcete skontrolovať jedinečnosť názvu, môžete použiť internet. Stačí zadať názov záujmu do vyhľadávacieho panela a zobraziť výsledky. Ak sa už podobný názov používa, ale v úplne inej oblasti obchodu, táto možnosť by sa nemala odpisovať.

2

Názov obchodu môžete zvoliť dvoma spôsobmi. Prvým spôsobom je prísť s menom pre seba. Ak sa rozhodnete sami zvoliť názov obchodu, potom najskôr premýšľajte o tom, aké pocity by okoloidúci mali mať, keď uvidia vaše znamenie? Napíšte tieto pocity na papier. Potom napíšte slová a frázy, ktoré teoreticky môžu spôsobovať okoloidúce osoby. Možno budete musieť použiť tezauru v tomto bode. Tezaurus je slovník synoným, ktorý vám umožní výrazne rozšíriť váš zoznam.

3

Pri výbere mena si môžete zvoliť aj iné jazyky. Napríklad môžete skontrolovať grécke alebo latinské zhody pre vybrané slová. Grécke alebo latinské názvy zvyčajne znejú dosť štýlovo a nezvyčajne. Nebojte sa experimentovať. Skúste si zahrať s kombináciou rôznych slov a ich častí. Neposudzujte výsledné slová príliš prísne, iba urobte zoznam návrhov. Keď je zoznam možných mien pripravený, ukážete to „čerstvej mysli“. Iná osoba sa môže na zoznam pozerať s novým vzhľadom a povedať, ktoré mená v ňom vyvolávajú vhodné pocity a ktoré sa lepšie zapamätajú.

4

Druhým spôsobom, ako zvoliť názov obchodu, je kontaktovať odborníkov. Služby výberu názvu pre obchod / spoločnosť / webovú stránku poskytujú odborníci na pomenovanie. Výber správneho mena je pomerne dlhý a kreatívny proces, takže za tieto služby budete musieť veľa zaplatiť. Konečná cena bude závisieť od zložitosti úlohy a požadovaných výsledkov.

Užitočné rady

Názov obchodu by mal byť ľahko zapamätateľný.

Nepoužívajte bežné názvy ako „Počítače“, „Domáce potreby“ atď.

Aby ste miesto uložili, nezaklapnite. Napríklad „Nakupujte na Arbate“.

aké meno má prísť do obchodu

Odporúčaná