management

Aké sú inovácie v personálnom riadení

Obsah:

Aké sú inovácie v personálnom riadení

Video: Business Principles_Michalis A. Michael CEO DigitalMR | INSIGHT FROM BUSINESS + SK subtitles 2024, Júl

Video: Business Principles_Michalis A. Michael CEO DigitalMR | INSIGHT FROM BUSINESS + SK subtitles 2024, Júl
Anonim

Kvalifikovaný personál je hlavným zdrojom akéhokoľvek podniku alebo organizácie. Kľúčom k úspešnému rozvoju podnikania je neustále vyhľadávanie inovácií, ktoré nám umožňujú správne vyhodnotiť efektivitu práce a riadiť zamestnancov. V sovietskych časoch taký koncept ako „personálna politika“ alebo „služba riadenia personálu“ neexistoval, pretože oddelenia ľudských zdrojov sa zaoberali iba dokumentárnou podporou činností zamestnancov v podniku.

Image

Za pozitívnu skúsenosť s uplatňovaním inovatívnych prístupov v personálnom riadení môžeme považovať spoločnosť Sony, v ktorej sa zaslúžená pozornosť venuje stanovisku každého zamestnanca. Spoločnosť zaviedla týždenné bonusy za vývoj racionalizačných návrhov, ktoré umožňujú z roka na rok zlepšovať kvalitu výrobkov.

Samotný postup doručovania obálok je premyslený s prihliadnutím na emocionálnu zložku, pretože pekný a krásne oblečený zamestnanec poskytuje racionalizačné prostriedky prémiovým fondom. Zároveň sú stimulované všetky návrhy predložené počas týždňa bez ohľadu na ich budúce využitie. Čo možno považovať za inováciu v oblasti riadenia zamestnancov a aká typológia tohto procesu existuje?

Systém riadenia ľudských zdrojov ako inovácia

Systém riadenia ľudských zdrojov určite vzniká od okamihu začatia činnosti každého podniku, ak sa chce stať úspešným a má množstvo funkcií, ktoré sú súčasťou každej inovácie. Jedná sa o riešenie konkrétnych problémov organizácie, neistoty výsledku, možného odporu zamestnancov a výskytu konfliktných situácií, multiplikačného účinku.

Proces vytvárania a rozvoja systému je neoddeliteľnou súčasťou všetkých fáz inovačného procesu a je v plnom súlade so základnými ekonomickými zákonmi. Jeho inovatívnosť určuje výber, prispôsobenie, hodnotenie a pohyby pracovníkov ako systémy riadenia technológií. Hlavným cieľom všetkých transformácií je zvýšenie efektívnosti personálu, a tým aj úspechu podniku.

Odporúčaná