obchodné

Ako vytvoriť laboratórium

Ako vytvoriť laboratórium

Video: Vzor žiadanky pre Synlab e-laboratórium 2024, Júl

Video: Vzor žiadanky pre Synlab e-laboratórium 2024, Júl
Anonim

V súlade s nariadením Ministerstva školstva a vedy Ruskej federácie z 27. februára 2009 sa môžu na základe vzdelávacích inštitúcií vyššieho odborného vzdelávania zriaďovať špeciálne laboratóriá, ktoré vykonávajú vedecké alebo vedecko-technické činnosti. Poradie vytvorenia a fungovania takýchto laboratórií je upravené príslušnými ustanoveniami.

Image

Návod na použitie

1

Laboratórium je štrukturálnou jednotkou vedeckej organizácie a vykonáva vedecké (vedecké a technické) činnosti na základe vysokej školy. Zároveň laboratórium nie je vybavené právami a povinnosťami právnickej osoby. Činnosť laboratória sa riadi organizačnými a právnymi formami vedeckej organizácie prijatými univerzitou.

2

Základom pre založenie laboratória je listina vedeckej organizácie a zodpovedajúca dohoda o vytvorení laboratória. Medzi vedeckou organizáciou a univerzitou sa uzatvára dohoda.

3

Účelom vytvorenia laboratória sú činnosti v oblasti vedy a vedeckej a technickej tvorivosti v rámci výskumných tém vzdelávacej inštitúcie a vedeckej organizácie. Realizácia takýchto aktivít by mala byť v súlade so vzdelávacími programami univerzity.

4

Právny základ činnosti laboratória je zakotvený vo federálnom zákone o vede a štátnej vedeckej a technickej politike a ďalších zákonoch, regulačných a právnych aktoch vlády Ruskej federácie. Konkrétne črty fungovania laboratória sú uvedené v charte vedeckej organizácie, nariadeniach o laboratóriu.

5

Predpis o laboratóriu sa schvaľuje spôsobom stanoveným v charte organizácie. Obsahuje údaje o cieľoch tvorby, druhoch aktivít, štruktúre a poradí riadenia, personálnej politike, finančnej podpore laboratória.

6

Vedecká organizácia (za účasti vzdelávacej inštitúcie) riadi činnosť laboratória v súlade so zmluvou a inými aktmi. Vedecká organizácia tiež vykonáva výber a umiestňovanie laboratórnych pracovníkov.

7

Vysoká škola poskytuje svojim študentom, postgraduálnym študentom a doktorandom možnosť zúčastniť sa na laboratórnych činnostiach, pokiaľ to umožňujú pracovné plány laboratória a dohoda o vytvorení laboratória.

Užitočné rady

Ďalší zdroj:

Federálny zákon Ruskej federácie z 23. augusta 1996 N 127-ФЗ „O vede a štátnej vedeckej a technickej politike“

  • Postup vytvárania laboratórií na základe vzdelávacích inštitúcií vyššieho odborného vzdelávania vedeckými organizáciami
  • ako otvoriť svoje laboratórium

Odporúčaná