rozpočtovanie

Ako otvoriť bežný účet pre LLC

Ako otvoriť bežný účet pre LLC
Anonim

Na vykonávanie právnych činností LLC je potrebné otvoriť bežný účet ihneď po registrácii na daňovom úrade. So všetkou vážnosťou musíte pristupovať k výberu banky, príprave balíka dokumentov, ako aj k príprave dohody s bankou.

Image

Budete potrebovať

  • - bankový poradca

  • - úplný balík potrebných dokumentov

  • - hotovosť na úhradu nákladov na bankové služby

Návod na použitie

1

Bežný účet je bankový účet právnickej osoby (v tomto prípade LLC), ktorej hlavnou funkciou je ukladanie finančných prostriedkov, bezhotovostné platby u iných právnických a fyzických osôb. Po otvorení sa mu pridelí vlastné jedinečné číslo, ktoré by sa malo odraziť vo všetkých príslušných dokumentoch.

2

Pre finančné činnosti spoločnosti LLC má bežný účet veľký význam:

- výrazne zjednodušuje proces vyrovnania s dodávateľmi a zákazníkmi;

- zabezpečuje bezpečnosť skladovania a pohybu finančných prostriedkov;

- Podľa zákona sa bežný účet týka „vkladov na požiadanie“.

V súlade s pravidlami banky by sa na konci obdobia, za ktoré sa správa podáva, malo na účte zostať určité percento.

3

Ak chcete otvoriť účet, musíte banke predložiť tieto dokumenty:

- žiadosť o otvorenie bežného účtu (formulár žiadosti vydáva samotná banka);

- zakladajúce dokumenty a osvedčenie o štátnej registrácii LLC (kópie charty a dohody o vytvorení organizácie, osvedčenie o registrácii a výpis z registra zjednoteného štátneho registra právnických osôb, osvedčenie o registrácii u Federálneho inšpektorátu daňových služieb Ruskej federácie);

- vzorky podpisov riaditeľa a hlavného účtovníka;

- dokumenty o vymenovaní riaditeľa a hlavného účtovníka;

- tlač pečate.

Všetky kópie dokumentov musia byť notársky overené. V budúcnosti bude banka vykonávať platobné príkazy iba vtedy, ak budú poskytnuté podpisy a pečať, ktorej odtlačok bude poskytnutý.

4

Pri predkladaní úplného balíka dokumentov banke sa medzi bankou a LLC uzavrie zmluva o obsluhe bežného účtu, v ktorej musí byť uvedené jedinečné číslo účtu, dátum uzavretia zmluvy a nadobudnutie platnosti, ako aj podmienky poskytovania bankových služieb a ich náklady.

5

Výber banky na otvorenie bežného účtu je veľmi zodpovedná záležitosť, ku ktorej je potrebné pristupovať so všetkou vážnosťou. Hlavné body pri výbere banky, ktorej musíte venovať pozornosť:

- umiestnenie hlavnej kancelárie a pobočiek banky, vzdialenosť od vašej kancelárie. V budúcnosti bude účtovníctvo v skutočnosti musieť prepravovať dokumenty a platobné príkazy;

- náklady na bankové služby (mesačná údržba účtu, provízia za platby a výbery hotovosti, inkasné služby);

- bankový rating a jeho povesť.

Uvedené ukazovatele je potrebné porovnať pre niekoľko bánk, konzultovať s informovanými ľuďmi a prečítať si recenzie o práci bánk. Po náležitom zvážení všetkého by sa malo rozhodnúť a urobiť dohodu.

Venujte pozornosť

Schopnosť pracovať na diaľku s bankou (prostredníctvom systému banka-klient a naopak) výrazne zjednoduší vaše finančné aktivity a ak to bude potrebné, bude neodkladný nevyhnutný okamžitý prevod peňazí.

Užitočné rady

Pred podpísaním zmluvy s bankou je lepšie sa oboznámiť s právnikom v prípade, že ste zmeškali alebo si nevšimli niečo dôležité.

  • Portál bankových informácií
  • ako otvoriť ooo dokumenty

Odporúčaná