ostatné

Ako prenášať údaje z jednej databázy do druhej

Ako prenášať údaje z jednej databázy do druhej

Video: Comparing the Allett Liberty 35 + the Allett Liberty 43 Battery Powered Cylinder Lawn Mowers (4K) 2024, Júl

Video: Comparing the Allett Liberty 35 + the Allett Liberty 43 Battery Powered Cylinder Lawn Mowers (4K) 2024, Júl
Anonim

Program 1C je spoľahlivý nástroj, ktorého použitie vám umožňuje zvýšiť efektívnosť podnikania. Zameriava sa na automatizáciu ekonomických, finančných, účtovných a riadiacich činností. Pri použití tejto platformy na automatizáciu podnikania sa niekedy môže vyskytnúť potreba prenosu údajov z jednej databázy 1C do druhej.

Image

Budete potrebovať

  • - osobné počítače;

  • - odnímateľné úložisko.

Návod na použitie

1

Na osobnom počítači (ďalej len počítač 1), na ktorom je nainštalovaná platforma 1C s požadovanou základňou, spustite 1C, vyberte požadovanú databázu a kliknite na „Konfigurátor“. V prípade, že prvýkrát vstúpite do databázy 1C na počítači 1, po spustení platformy sa na obrazovke otvorí prázdne okno, v ktorom okrem ponuky už nebude viac. Z ponuky vyberte možnosť „Otvoriť konfiguráciu“. Po niekoľkých minútach sa vľavo objaví červené okno s názvom „Konfigurácia“ so zložitou štruktúrou jednotlivých prvkov.

2

Uvoľnite kópiu databáz 1C do počítača 2. Na tento účel spustite 1C a v ponuke vyberte možnosť „Uložiť konfiguráciu do súboru“. Preneste ho do počítača 2 a umiestnite ho na ľubovoľné miesto: z neho bude neskôr vytvorená databáza.

3

Pridajte databázu. Ak ide o prvý začiatok počítača 1C na počítači 2, potom pre vás platforma urobí všetko: pri spustení sa zobrazí okno s nasledujúcou správou: „V zozname nie je žiadna konfigurácia. Pridať?“, Kliknite na „Áno“. Potom vyberte možnosť „Vytvoriť novú infobázu“, čo znamená, že by nemala byť nakonfigurovaná. Potom vyberte adresár pripravený pre databázu a kliknite na „Konfigurátor“. Po minúte (niekedy menej) sa na obrazovke monitora objaví červené okno „Configuration“ (Konfigurácia), v ktorom sa v stromovej schéme zobrazia rôzne konfiguračné prvky. Kópiu stiahnite kliknutím na možnosť „Stiahnuť konfiguráciu zo súboru“ alebo „Stiahnuť infobázu“.

4

Po načítaní platforma 1C ponúkne aktualizáciu konfigurácie: na tento účel zvoľte „Aktualizácia konfigurácie databázy“.

Venujte pozornosť

Pamätajte, že ak v čase kopírovania informácií z počítača 1 niekto pracuje s počítačom 1C na tomto počítači, niektoré súbory sa neskopírujú.

Užitočné rady

Tento spôsob kopírovania databázy je čiastočne chybný, pretože sa dá použiť na kopírovanie konfigurácie, ale nie dostupných správ, typov písma a ďalších nastavení.

Odporúčaná