obchodné

Ako otvoriť zmenárenskú kanceláriu

Ako otvoriť zmenárenskú kanceláriu

Video: Čo musíte a čo nie, keď vaše auto zastaví polícia? Kedy vám môže zobrať papiere? 2024, Júl

Video: Čo musíte a čo nie, keď vaše auto zastaví polícia? Kedy vám môže zobrať papiere? 2024, Júl
Anonim

Zisk vo výmenných kurzoch sa objavuje pri rozdiele vo výmennom kurze. Túto sadzbu navyše určuje samotná zmenáreň. Toto podnikanie môže priniesť až 5 tisíc dolárov mesačne.

Image

Budete potrebovať

dohoda s bankou

Návod na použitie

1

V súlade so zákonom môže zmenárenská kancelária otvoriť iba úverovú inštitúciu. Preto, ak ste súkromným podnikateľom, uzavrite s bankou dohodu. Takéto banky poskytujú možnosť zúčastňovať sa na výmene hotovosti v cudzej mene na základe svojej licencie.

2

Ak chcete začať takúto spoluprácu s bankovou inštitúciou, choďte do banky ako manažér alebo manažér zmenárne. Budete sa musieť zaoberať riešením takých problémov, ako je nájdenie a prenájom miestnosti, jej vybavenie, výber zamestnancov a zamestnanie. Vo vzťahu k banke budete musieť platiť mesačný poplatok a dodržiavať stanovené regulačné pokyny centrálnej banky Ruskej federácie.

3

Vyberte si miesto zmenárne vo veľkej preplnenej oblasti. Analyzujte cenovú politiku konkurentov na tomto mieste. Zvýšená miera predaja naznačuje najväčší dopyt po konkrétnych bankovkách. Skúsenosti tiež ukazujú, že popri nákupných a zábavných centrách častejšie dochádza k výmene meny za rubly, ale v spálňach sa všetko deje opačným smerom. Prenajať priestory v banke. Budete potrebovať plochu nie viac ako 7 metrov štvorcových s pancierovými oknami a dverami, digestorom, požiarnou signalizáciou a vlámaním. Pri vybavovaní budete potrebovať počítač s programami, ktoré riadia pohyb finančných prostriedkov, detektor bankoviek, trezor a počítadlo bankoviek.

4

V zamestnancov budete musieť vydať dvoch pokladníkov s pracovným rozvrhom na zmeny. Formalizácia by sa mala uskutočniť aj prostredníctvom banky. Aby ste zabránili krádeži, nainštalujte do miestnosti kameru na sledovanie. Alebo si stanovte pevnú sumu príjmu, ktorú vám budú musieť pokladníci každý deň odovzdať, a vezmú si všetko, čo je viac ako to. Aby ste mohli určiť veľkosť tejto sumy, budete musieť nejaký čas pracovať ako pokladní.

ako otvoriť svoje zmenárne

Odporúčaná