Obchodné riadenie

Ako predať kanceláriu

Ako predať kanceláriu

Video: Ako rýchlo predať nehnuteľnosť? 2024, Júl

Video: Ako rýchlo predať nehnuteľnosť? 2024, Júl
Anonim

Predaj komerčných nehnuteľností je zložitý proces, v ktorom je ťažké robiť to bez pomoci profesionálnych konzultantov. Podľa jeho princípov to vyzerá ako štandardná transakcia nákupu a predaja nehnuteľností, cena objektu závisí od jeho umiestnenia, usporiadania a záberov, ale líši sa v zložitejšom procese hľadania klienta, ktorý si môže kúpiť vašu kanceláriu.

Image

Návod na použitie

1

Prvá a najťažšia vec, ktorú by ste mali urobiť, je nájsť klienta a vyhodnotiť miestnosť. Odporúča sa zapojiť organizácie tretích strán, ako sú hodnotiace kancelárie a realitné agentúry, aby sa primerane vyhodnotilo vaše vlastníctvo. Okrem toho bude oveľa efektívnejšie preniesť proces vyhľadávania klientov na realitnú agentúru s dobrou povesťou - proces vyhľadávania bude oveľa jednoduchší, ako vy sami hľadáte klienta.

2

Druhým krokom po nájdení a diskusii o posledných okamihoch s klientom je príprava transakcie. V tomto prípade môžete tiež kontaktovať realitnú agentúru, ktorá vám poskytne sprievodné služby. Nezabudnite, že v zmluve by sa mal podrobnejšie stanoviť postup prevodu peňazí a vlastníckych práv a cena podľa právnych predpisov Ruskej federácie by sa mala stanoviť v rubľoch. Ak ste uviedli cenu v mene, musíte uviesť kurz, za ktorý je alokácia uvedená. Zmluva by mala obsahovať maximálne objasnenie, s vylúčením dvojakého výkladu skutočnosti transakcie.

3

Nemusíte notársky overovať skutočnosť transakcie, ale ak si želáte, môžete na overenie potrebných dokladov využiť služby notára. Po dokončení transakcie musí byť kúpna a predajná zmluva spolu so žiadosťou o registráciu a priloženými dokumentmi prevedená na územné oddelenie Federálnej služby pre štátnu registráciu, katastra a kartografiu na účely štátnej registrácie v mieste objektu, ktorý je predmetom transakcie. Skutočnosť, že došlo k prevodu majetku z predávajúceho na kupujúceho, sa odráža v listine o prevode, ktorá je podpísaná stranami dohody.

Užitočné rady

Vyberte realitnú agentúru na základe odporúčaní.

Odporúčaná