Obchodné riadenie

Ako predávať tovar telefonicky

Ako predávať tovar telefonicky

Video: Predaj tovaru cez internet 2024, Smieť

Video: Predaj tovaru cez internet 2024, Smieť
Anonim

Mnoho spoločností považuje predaj telefónov za jeden z najúčinnejších druhov predaja. Pri telefonickom predaji sa operátorovi podarí zistiť spätnú väzbu s klientom na dostatočne krátky čas, aby ho informoval o produkte alebo službe a predal. Aby však bol telefónny predaj efektívny, musíte poznať určité pravidlá komunikácie so zákazníkom o produkte alebo službe.

Image

Návod na použitie

1

Telefonický predaj sa zvyčajne delí na dva typy: predaj tovaru a služieb podnikom (B2B) a predaj tovaru alebo služieb priamo jednotlivým zákazníkom (B2C). Predaj telefónov B2B je vo všeobecnosti zložitejší ako predaj telefónov B2C. Volanie do spoločnosti je najprv určitá distribúcia, ktorá informuje klienta o dostupnosti určitého produktu a jeho užitočnosti pre spoločnosť. Jeho cieľom je rokovať s klientom, pretože je nepravdepodobné, že účtovník alebo iná osoba, ktorá by sa potenciálne zaujímala o váš produkt v spoločnosti, sa okamžite rozhodne kúpiť tento produkt pre spoločnosť.

2

Nie je žiadnym tajomstvom, že mnoho spoločností sa nepáči tým, ktorí sa im snažia niečo predať na telefóne a dávajú svojim tajomníkom pokyn, aby nehovorili s operátormi. Ako sa dostať k účtovníkovi alebo ešte viac k generálnemu riaditeľovi spoločnosti? Tu si musíte pamätať niekoľkými spôsobmi:

1. nemusíte jasne tvrdiť, že predávate jedno alebo druhé, ktoré je zodpovedné za takéto rozhodnutia a požiada o spojenie s ním. Opäť nezačínajte okamžite hovoriť o svojom produkte.

V budúcnosti, počas rokovaní s rozhodovacou právomocou, je vaším cieľom hovoriť o produkte a dohodnúť si stretnutie. Je dôležité si uvedomiť, že váš partner je pravdepodobne veľmi zaneprázdnený a nemá sklon hovoriť s vami, preto by sa mali myšlienky jasne a stručne vyjadrovať.

3

Cieľom predaja B2C je rýchly predaj produktu alebo služby v jednom hovore. Prevádzkovateľ musí zákazníka nielen informovať o produkte, ale aj v krátkom čase sa mu pokúsiť dokázať, že tento konkrétny produkt je potrebný pre tohto konkrétneho zákazníka. V ideálnom prípade by malo nasledovať stretnutie s klientom a predaj tovaru mu. Je veľmi dôležité vedieť používať neštandardné prístupy k zákazníkom a rýchlo zistiť o nich informácie, ktoré pomôžu presvedčiť klienta, aby kupoval tovar. Napríklad operátor, ktorý chce predať dosť drahý vysávač, ktorý počuje detské hlasy na druhom konci trubice, by mal využiť skutočnosť, že klient má deti, a zdôrazniť, že vysávač čistí koberce tak dobre, aby si naň mohli hrať deti - Na rozdiel od iných vysávačov.

4

Je dôležité zvoliť ten správny čas pre váš hovor. Najlepšie je zavolať spoločnosti ráno a popoludní, pretože v tom čase sa tajomníci aj manažéri cítia uvoľnene. Volanie bytov je múdrejší deň alebo večer po večeri, ale nie príliš neskoro.

Odporúčaná