ostatné

Čo bude znamenať zákaz reklamy na alkohol v tlačených médiách?

Čo bude znamenať zákaz reklamy na alkohol v tlačených médiách?

Video: FIFA FOOTBALL GIBLETS KICKER 2024, Júl

Video: FIFA FOOTBALL GIBLETS KICKER 2024, Júl
Anonim

Návrh zákona, ktorým sa mení časť č. 2, článok 21, nadobudne účinnosť 1. januára 2013. Poslanci štátu Duma Igor Rudensky a Sergey Zheleznyak hovorili o úplnom zákaze reklamy na alkoholické nápoje akéhokoľvek druhu v médiách. Čo ohrozuje takýto zákaz pre výrobcov médií a alkoholu?

Image

Nové vydanie zákona o reklame nadobudne účinnosť 23. júla 2012. Reklama na akékoľvek alkoholické nápoje bude zakázaná. Podľa Rudenského to pomôže zabrániť hromadnému alkoholizácii obyvateľstva. Keďže však takmer všetci výrobcovia alkoholických nápojov platia vopred za reklamu, prechodné obdobie na zastavenie propagácie alkoholických nápojov potrvá do 1. januára 2013.

Po úplnom zastavení reklamy si výrobcovia alkoholu budú môcť ušetriť obrovské peniaze, ktoré zaplatili médiám za propagáciu svojej značky alkoholu.

Zároveň sa budú predávať známe značky alkoholických nápojov v rovnakých objemoch. Nedostatok reklamy nezníži predaj. Vysoko kvalitné alkoholické výrobky vytvorili okruh spotrebiteľov, pre ktorých sa na nákup určitej značky nápoja nevyžaduje reklama.

Alkoholické výrobky neznámych značiek sa budú predávať v rovnakom objeme. Pretože náklady na alkohol v neprítomnosti značky sú vždy oveľa nižšie. To priťahuje určitý okruh kupujúcich, ktorí sa nestarajú o to, ktorú značku budú používať, ak je prijateľná iba cena.

Zákaz reklamy bude platiť iba pre médiá, ktorých rozpočet bol založený na propagácii alkoholických výrobkov. Podľa predbežných odhadov odborníkov, reklamný trh stratí zisk niekoľkých miliárd rubľov.

Niektoré stránky existujú výlučne z príjmu z reklamy na alkoholické výrobky. S úplným zákazom propagácie alkoholu proste praskli ako mydlové bubliny alebo budú nútení zaregistrovať sa mimo Ruskej federácie a naďalej robiť to, čo robili pred zmenou a doplnením zákona „o reklame“.

Väčšina vedúcich pracovníkov médií sa domnieva, že z nedostatku reklamy na alkoholické nápoje nebudú piť menej. Reklama je predovšetkým propagácia značky, hospodárska súťaž, a nie zapojenie nových spotrebiteľov. Narkológovia majú však úplne iný názor. Alkoholizmus v Rusku je omnoho mladší. Najmä zneužívanie piva prekročilo všetky rozumné limity. Nedostatok reklamy výrazne zníži počet nových alkoholikov medzi mladými ľuďmi. Okrem toho reklama na alkoholické nápoje negatívne ovplyvňuje psychiku ľudí, ktorí predtým zneužívali alkohol, ktorí si sami našli silu a porazili závislosť, a v krajine je niekoľko miliónov.

Odporúčaná