ostatné

Ako zvýšiť produktivitu práce

Ako zvýšiť produktivitu práce

Video: BE VISIBLE! videoblog #61 –Ako okamžite zvýšiť produktivitu práce 2024, Júl

Video: BE VISIBLE! videoblog #61 –Ako okamžite zvýšiť produktivitu práce 2024, Júl
Anonim

Je úžasné, keď každý pracovný deň končí spokojným výdychom, pretože viete, že ste dokončili všetko, čo ste chceli urobiť za deň. Ešte lepšie je, keď sú plánované úlohy efektívne dokončené. Pomocou týchto tipov zvýšte svoju produktivitu.

Image

Návod na použitie

1

Znížte počet úloh na polovicu. Dosiahnutie cieľa počas vášho pracovného dňa neznamená, že musíte splniť čo najviac do štandardných osem hodín. Dodržiavajte zásadu „lepšie menej, ale lepšie“, so zameraním iba na hlavné úlohy.

2

Postupujte podľa pravidla 20/80 (Pareto princíp). Iba 20 percent z toho, čo robíte každý deň, poskytuje 80 percent vašich výsledkov. Eliminujte veci, na ktorých vám počas pracovného dňa nebude záležať - majú minimálny vplyv na výkon. Napríklad, rozdeľte implementáciu veľkého projektu na jeho základné časti a systematicky odstraňujte nepotrebné úlohy, kým nebudete mať k dispozícii 20 percent potrebných úloh, ktorých implementácia prinesie 80 percent výsledkov.

3

Pred obedom prevezmite najťažšie úlohy. Najťažšia práca sa ľahšie robí s čerstvou mysľou. Ak máte akúkoľvek prácu alebo stretnutia, uložte ich počas dňa.

4

O pracovných postupoch sa veľmi často diskutuje prostredníctvom elektronických komunikácií. Ak váš poštový reťazec obsahuje viac ako dve odpovede, je čas vyzdvihnúť telefón.

5

Naplánujte si deň. E-mail a sociálne siete zabíjajú produktivitu. Ak to nie je hlavný bod vašej práce, skontrolujte svoj e-mail raz denne. Vytvorte systém, inak nebudete mať čas na splnenie dôležitejších cieľov počas dňa.

6

Prestať pracovať v režime viacerých úloh. Nemá zmysel pokúšať sa robiť 10 vecí naraz! Svoj cieľ môžete dosiahnuť omnoho efektívnejšie sústredením sa na jednu úlohu súčasne. Skutočne produktívni ľudia sa nezameriavajú na viac vecí, to je vlastne opak produktivity.

7

Nepreťažujte sa prácou. Predpokladá sa, že človek môže pracovať produktívne 6 hodín denne. Potom sa účinnosť mnohokrát znižuje.

8

Nezamieňajte si nízku produktivitu s lenivosťou. Mnoho faktorov môže znížiť produktivitu - stretnutia, komunikácia so zamestnancami a ďalšie faktory, ktoré vás nútia odložiť vykonanie skutočnej práce. Zamerajte sa na úlohy, na ktorých vám najviac záleží, a čo najúčinnejšie ich dokončite.

Na základe skúseností mnohých úspešných ľudí, ktorí dosiahli vysokú produktivitu svojej práce, môžete na základe týchto odporúčaní vytvoriť nový a efektívnejší spôsob riadenia svojho času!

Odporúčaná