management

Ako realizovať svoje podnikanie

Ako realizovať svoje podnikanie

Video: Firmáreň ti poradí: Môžem ako živnostník používať na podnikanie svoj osobný účet? 2024, Jún

Video: Firmáreň ti poradí: Môžem ako živnostník používať na podnikanie svoj osobný účet? 2024, Jún
Anonim

V ťažkých podmienkach na nájdenie nového zamestnania a nízkych miezd môže byť vaša firma východiskom zo situácie. Ale záleží len na vás, či vaše podnikanie povedie k finančnej stabilite alebo sa pre vás stane veľkou záťažou.

Image

Budete potrebovať

  • - počiatočný kapitál

  • - vykonávanie výskumu

  • - podnikateľský plán

Návod na použitie

1

Vykonajte marketingový prieskum v oblasti, v ktorej plánujete realizovať svoj nápad. Ak máte obmedzený rozpočet, môžete to urobiť sami študovaním odbornej literatúry. Môže sa ukázať, že taký podnik už existuje na vašom vybranom území, takže táto skutočnosť sa stane rozhodujúcou pre vašu konkurenčnú stratégiu.

2

Vytvorte jasný a podrobný obchodný plán. Nech je to dokument určený iba na interné použitie, pomôže vám však predpovedať zisk, veľkosť investícií, mesačné výdavky, riziká, výdavky na mediálne plánovanie a vyhliadky na vývoj.

3

Skontrolujte právny rámec, ktorým sa riadi vaše podnikanie, pretože možno budete potrebovať povolenia alebo licencie, ktorých získanie môže trvať dlho.

4

Zaregistrujte svoju vlastnú spoločnosť a vyberte príslušný daňový systém. Ak ste začínajúcim majiteľom malých firiem, môžete od štátu získať malú finančnú podporu. V súčasnosti poskytujú služby zamestnanosti granty na samostatnú zárobkovú činnosť vo výške 12 minimálnych miezd. Okrem toho majú sociálne významné obchodné projekty šancu získať grant až do výšky 300 tisíc rubľov a mestské centrá podpory podnikania, ktoré sú vo všetkých veľkých mestách, môžu poskytnúť pôžičku na začatie podnikania s minimálnou úrokovou mierou. Prijatie takýchto platieb môže nejaký čas trvať a bude si vyžadovať predloženie niekoľkých dokumentov, granty sa však nemusia vracať a môžu byť pre vašu spoločnosť vážnou pomocou.

5

Existuje veľa možností na implementáciu firmy s minimálnymi alebo žiadnymi investíciami. Autoservisy, vzdelávacie a poradenské služby, čistenie vankúšov, dizajn webových stránok, vytváranie online fór: môže existovať veľa nápadov, ale hlavnou vecou je vytvorenie firmy, ktorá sa podobá na podobné. Spotrebiteľ vášho produktu alebo služby si musí vybrať vo váš prospech, pretože dnes existuje veľa ponúk v akejkoľvek oblasti.

6

Zamyslite sa nad marketingovou politikou, vyberte si lacnú, ale efektívnu reklamu. Pokúste sa udržať každého prichádzajúceho zákazníka a povzbudiť ho, aby prišiel znova. Za týmto účelom vytvorte vernostný systém, uskutočnite školenie pre zamestnancov, uchovajte súbor najväčších zákazníkov a usporiadajte udalosti na podporu dopytu po vašom produkte alebo službe.

Venujte pozornosť

V počiatočnej fáze neriskujte s veľkými pôžičkami. Buďte pripravení na to, že zisk nepôjde hneď, a je celkom možné, že nebudete schopní zvládnuť podmienky banky.

Užitočné rady

Začnite v malom: vzdajte sa drahých prenajatých priestorov a rozsiahlej reklamy, robte svoju prácu sami. Keď podnik začne generovať príjmy, môžete si najať zamestnancov a podnikať na rozvoji podnikania.

Štátna podpora malých podnikov.

Odporúčaná