Obchodné riadenie

Ako riadiť podniky

Ako riadiť podniky

Video: Riadenie a ekonomika podniku 2024, Júl

Video: Riadenie a ekonomika podniku 2024, Júl
Anonim

Tvrdá konkurencia, v ktorej musí väčšina domácich podnikov pracovať, zhoršuje otázku efektívneho riadenia podniku. Kvalita služieb, použité technológie, odbornosť personálu, dobrá reklama umožňujú spoločnosti zostať nad vodou a dokonca zvýšiť výrobu. Podľa štatistík je však 80% novo otvorených firiem zatvorených, dokonca ani neprežili dvojročnú hranicu existencie. Dôvodom je neefektívny systém riadenia.

Image

Budete potrebovať

Jasný podnikateľský plán na výrobu a predaj vlastných výrobkov, rozvinutá motivácia pre zamestnancov, kapitál, ktorý možno použiť na bonusy, stimuly atď., Manažérsky tím a niekoľko teoretických príručiek o personálnom riadení.

Návod na použitie

1

Na otvorenie a riadenie každého podniku je potrebný jasný podnikateľský plán, ktorý bude brať do úvahy investičné riziká, fázy rozvoja podniku, objemy výroby, body a metódy predaja výrobkov a množstvo ďalších faktorov ovplyvňujúcich rozvoj podnikania. Ak máte dobrý obchodný plán, môžete získať značné množstvo peňazí od banky alebo od ľudí, ktorí sa chcú s vami spojiť.

Image

2

Každý podnik potrebuje vedenie, to znamená skupinu riadenia, ktorá stanoví jasné ciele pre tím a monitoruje ich implementáciu. Vedúcim skupiny je riaditeľ spoločnosti, ktorý vedie niekoľko top manažérov. Mali by to byť spôsobilí ľudia oboznámení s teóriou a praxou riadenia podniku a personálu. Ich počet závisí od rozsahu spoločnosti a môže sa líšiť.

Image

3

Spoločnosť musela nevyhnutne vyvinúť systém motivácie zamestnancov. Môže ísť o stimulačné aj trestné opatrenia. Pri riadení mnohých podnikov sa používa tzv. Metóda „mrkvy a tyčinky“. Je vhodné nezneužívať bič, pretože to môže odradiť potenciálnych vysokokvalifikovaných odborníkov, získať spoločnosti zlú povesť na trhu práce a prispieť k fluktuácii zamestnancov. Suma pridelená na prémie a peňažné stimuly by sa mala naplánovať vopred pri zostavovaní rozpočtu na nový rok, aby sa predišlo následným problémom s rovnováhou a vykazovaním.

Venujte pozornosť

Pri vytváraní manažérskeho tímu skontrolujte, či vaši vedúci pracovníci dokážu zamestnancom sprostredkovať požadované ciele a povzbudiť tím k ďalšej produktívnej práci. Mnoho manažérov, bohužiaľ, niekedy nemá jasnú predstavu o hlavných, krátkodobých a dlhodobých cieľoch spoločnosti. Stáva sa, že v priebehu vývoja je potrebné reorganizovať podnik, ktorého dôsledky je potrebné starostlivo analyzovať.

Užitočné rady

Nie je zbytočné viesť cieľové skupiny, aby prediskutovali problémy tímu a práce spoločnosti, prilákali rôzne poradenské firmy, vykonávali audity, školenia a semináre s cieľom zlepšiť kvalitu ponúkaných služieb a koordinovanú prácu v tíme.

Odporúčaná