obchodné

Ako otvoriť predajňu točeného piva od nuly

Obsah:

Ako otvoriť predajňu točeného piva od nuly

Video: Our Miss Brooks: Connie's New Job Offer / Heat Wave / English Test / Weekend at Crystal Lake 2024, Smieť

Video: Our Miss Brooks: Connie's New Job Offer / Heat Wave / English Test / Weekend at Crystal Lake 2024, Smieť
Anonim

Mnoho podnikateľov uvažuje o tom, ako otvoriť predajňu točeného piva od nuly. A to nie je prekvapujúce - láska krajanov k penovému nápoju nezmizne, preto bude dopyt po takomto produkte. Podľa štatistík sa od roku 2004 obchod rozrástol o 55%.

Image

Plán rozvoja

Neexistuje jediná odpoveď na to, koľko peňazí musíte investovať do takéhoto podnikania. 150 tisíc rubľov je pre niekoho dosť a niekto vyslovuje sumu miliónov alebo viac. Sumy sa teda líšia v dôsledku rozdielov vo veľkosti obchodov, ich umiestnení, zdieľaní. V priemere sa však 300 000 utráca za administratívu, nákup vybavenia a reklamu, asi 200 - mesačne na platy zamestnancov, reklamu a prenájom priestorov.

Aby ste mohli otvoriť úspešný obchod od nuly, musíte dôkladne pochopiť všetky nuansy tohto podnikania. Zoznam potrebných dokumentov je takmer štandardný, existuje niekoľko zmien týkajúcich sa špecifík činnosti:

  1. Ak sa obchod nachádza na ulici, bude potrebné koordinovať činnosti s miestnymi orgánmi. V prípade nákupného centra musíte získať povolenie od vlastníkov inštitúcie.

  2. Podpisujú dohodu s prenajímateľmi, v ktorej sú uvedené podmienky.

  3. Prítomnosť sanitárnych kníh je nevyhnutnosťou! Vyžaduje si povolenie SES, Gospotrebnadzor, požiarnu bezpečnosť.

  4. Podnikateľ musí mať v rukách doklady jednotlivého podnikateľa, registrovanú pokladňu.

Kvalitná reklama je nevyhnutná, ak potrebujete vytvoriť prosperujúce podnikanie. Dôležité však nie je množstvo investovaných prostriedkov, ale to, na čo sa minú. Medzi najúčinnejšie možnosti inzercie patria:

  1. Viditeľné a jasné znamenie pre obchod s pivom.

  2. Prítomnosť značiek, ak sa miesto nenachádza blízko miest veľkého pobytu ľudí.

  3. Distribúcia letákov a zaujímavých propagačných akcií pre nových zákazníkov.

  4. Obchod s reklamami na internete. Takéto činnosti inzercie v médiách sú však zákonom zakázané.

Prijímanie zamestnancov

Kvalitu je možné zabezpečiť kvalitným vybavením, nákupom kvalitných výrobkov a samozrejme dobre vybraným personálom. Personál obchodu v mnohých ohľadoch závisí od jeho formátu, veľkosti, rozvrhu. Koľko pracovníkov bude potrebných, určí iba vlastník projektu. Zvyčajne však potrebujete aspoň dvoch barmanov, aby ste si prácu usporiadali na smeny.

Je potrebné nainštalovať niekoľko kamerových monitorovacích systémov, ktoré sa môžu z času na čas ovládať. Je potrebné zabezpečiť aj osobné kontroly. Barmani by mali byť samozrejme skúsení, nováčikovia iniciatívy budú tiež po prvýkrát vhodní, mali by sa však ľahko trénovať. Potrebné sú aj účtovnícke a upratovacie služby.

Odporúčaná