ostatné

Ako pripraviť reštauračné menu

Ako pripraviť reštauračné menu

Video: Reštaurácia Mamutko - Banská Bystrica, denné menu, À la carte, rodinné oslavy, firemné akcie, svadby 2024, Jún

Video: Reštaurácia Mamutko - Banská Bystrica, denné menu, À la carte, rodinné oslavy, firemné akcie, svadby 2024, Jún
Anonim

Vytvorenie správneho menu je základom úspechu akéhokoľvek zariadenia na výrobu potravín. Koncept, cenová hladina, národnosť reštaurácie - hosť sa naučí všetky jemnosti a vlastnosti inštitúcie z ponuky. Reštaurátorovi je teda schopný zabezpečiť dobrý príjem - za predpokladu, že je zložený a správne vykonaný.

Image

Návod na použitie

1

Akékoľvek menu je zostavené podľa osvedčenej schémy. Nestojí to za to zlomiť - hosť, ktorý príde do reštaurácie, chce iba jednu vec - rýchlo a presne vybrať správne jedlo. Dajte mu túto príležitosť.

2

Na začiatku ponuky sa zvyčajne nachádza zoznam špecialít. Nasleduje občerstvenie - najskôr studená a potom horúca. Nasledujú polievky, teplé jedlá, prílohy, zákusky, nápoje - teplé a studené. Alkohol sa zvyčajne vyberá na osobitnom vínnom zozname.

3

Vo vnútri sekcií sú jedlá rozdelené do podkategórií. Napríklad môžete zvýrazniť teplé jedlá z mäsa, rýb, hydiny, diviny. Samostatne vydané a vegetariánske stránky. Špeciálne ponuky, jedlá šéfkuchára, kulinárske festivaly sa zvyčajne tlačia na samostatný list a vložia sa do všeobecnej zložky menu.

4

Rozhodnite sa, či ponúkate obchodné obedy alebo špeciálne detské jedlá. Ich zoznam je možné usporiadať čo najjednoduchšie, pretože takéto ponuky si vyžadujú časté výmeny. Vezmite prosím na vedomie, že zloženie večere je potrebné zmeniť najmenej raz mesačne - stáli hostia sa nudia s rovnakými pokrmami.

5

Hlavné menu by malo byť trvalé. Je veľmi zlé, keď hosť, ktorý príde ochutnať svoje obľúbené jedlo, ho nenachádza v zozname. Aktualizácie sa môžu konať vo forme kulinárskych slávností - napríklad v auguste môžete usporiadať festival jedál z nových zemiakov av júni oslávenia prvých jahôd. Takéto propagácie sú u hostí veľmi populárne.

6

Vzhľad jedálneho lístka je daný konceptom reštaurácie. Napríklad v klasickej inštitúcii je vhodná zložka z ťažkej kože, v módnej kaviarni je možné menu zostaviť vo forme novín a v japonskej reštaurácii - vytlačiť na hrubú lepenku a pripevniť vo forme štítkov s nápismi.

7

Nenechajte menu príliš objemné. Hosť ich jednoducho nebude môcť prevádzkovať - ​​po dosiahnutí časti teplých jedál zabudne, že si v zozname vybral šaláty a polievky. Najlepšie je 10-20 pozícií v každej sekcii.

8

Nezabudnite uviesť výnos hotového jedla - hosť si musí byť vedomý, koľko dostane. Neprichádzajte so zložitými názvami jedál - „Strawberry in champagne“ znie oveľa zrozumiteľnejšie ako „Strawberry a la Romanoff“.

Venujte pozornosť

Nemali by ste tlačiť tzv. „Konfliktné menu“ s uvedením cien, ktoré má vaša reštaurácia v úmysle účtovať za rozbité jedlá alebo iný poškodený majetok. Nezabudnite, že je to nezákonné - nemôžete prinútiť vinníka, aby zaplatil. Takáto stránka však nebude mať vplyv na názor pravého návštevníka nie najlepším spôsobom.

ako pripraviť menu pre kaviareň

Odporúčaná