obchodné

Ako vytvoriť podnikateľský inkubátor

Ako vytvoriť podnikateľský inkubátor

Video: Podnikatelský inkubátor Kunovice - Stará škola 2024, Júl

Video: Podnikatelský inkubátor Kunovice - Stará škola 2024, Júl
Anonim

Ak chcete vytvoriť podnikateľský inkubátor, musíte pochopiť, ako a kým budú jeho činnosti financované. Okrem toho je potrebné dodržiavať množstvo technických a organizačných požiadaviek a riešiť súvisiace právne otázky.

Image

Návod na použitie

1

Rozhodnite sa, na akom základe otvoríte podnikateľský inkubátor. Takéto organizácie sa spravidla vytvárajú buď na univerzitách alebo vo veľkých podnikoch, alebo ako mestské rozpočtové inštitúcie. Môžete skúsiť alternatívu autonómnej neziskovej organizácie, ale tu ostro vyvstane otázka, kde získať peniaze na svoje aktivity.

2

Nájdite miestnosti, kde sa bude nachádzať obchodný inkubátor. Vybavte ich všetkým potrebným nábytkom a kancelárskym vybavením, uistite sa, že majú pripojenie na internet a telefónne pripojenie.

3

Vyplňte potrebné právne dokumenty. Všetko záleží na tom, na akom základe sa rozhodnete vytvoriť podnikateľský inkubátor. Na univerzite alebo v podniku to pravdepodobne nebude vytvorenie samostatnej organizácie, ale inej jednotky alebo oddelenia. Ak chcete otvoriť obecnú rozpočtovú inštitúciu, musíte sa zaregistrovať ako právnická osoba.

4

Tvrdo pracujte, aby vaše cieľové publikum zistilo, ako a prečo sa môžu obrátiť na podnikateľský inkubátor. Usporiadajte slávnostné otvorenie, pozvite naň médiá, vytvorte webovú stránku alebo blog, účty komunít a sociálnych médií. Odosielajte žiadosti o zverejnenie informácií o podnikateľskom inkubátore na adresy a ďalšie adresáre.

5

Vytvorte zoznam odborníkov, ktorí sú ochotní pracovať s obchodným inkubátorom. Môžu to byť súčasní podnikatelia, ekonómovia, právnici, politici. Určite formu, v ktorej budú odborníci pracovať s budúcimi a začínajúcimi podnikateľmi: semináre, školenia, individuálne konzultácie. Podnikateľský inkubátor, alebo skôr inštitúcia alebo orgán, ktorý financuje svoje činnosti, platí za činnosti expertov. Pre návštevníkov podnikateľského inkubátora by všetky vzdelávacie služby mali byť bezplatné.

6

Po odstránení všetkých formálnych problémov vyhľadajte obchodné projekty, ktoré je možné umiestniť do inkubácie. Vypracovať spoločné kritériá pre výber projektov, dokumentáciu, postup predkladania a posudzovania žiadostí, vytvoriť odbornú komisiu. Zorganizujte súťaž obchodných projektov.

7

Informujte svoju cieľovú skupinu o udalostiach, ktoré sa konajú v podnikateľskom inkubátore. Vykonajte prieskum návštevníkov, zaznamenajte ich kontaktné údaje - telefónne čísla a e-mailové adresy. Postupne môžete pridávať e-mailové správy na uverejňovanie informácií na blogu a sociálnych sieťach.

Odporúčaná