ostatné

Ako pečiatka

Ako pečiatka

Video: ZONER CALLISTO - Okrúhla pečiatka 2024, Júl

Video: ZONER CALLISTO - Okrúhla pečiatka 2024, Júl
Anonim

Známky sa zvyčajne používajú na osvedčenie každého dôležitého dokumentu, ktorý mu dáva právnu silu. Každý zo školskej lavice vie, že dokument bez pečiatky je len kúsok papiera. Pečiatka dáva dokumentom význam a právnu silu, preto sa s ňou musí zaobchádzať s maximálnou starostlivosťou a presnosťou.

Image

Budete potrebovať

- Pečiatka.

Návod na použitie

1

Nezabudnite, že pečiatky nie sú umiestnené na všetkých typoch dokumentov. Existuje určitá skupina takýchto dokladov, ktoré je potrebné opečiatkovať, zahŕňajú registre, odhady, faktúry, zakladajúce dokumenty spoločnosti, ako aj personálne dokumenty.

2

Predtým, ako na akýkoľvek dokument vložíte pečiatku, dôkladne ju preštudujte a pečiatkou dajte pečiatku, aby ste sa uistili, že je legitímna. Pamätajte, že najväčšou chybou pri práci s pečiatkami je odtlačok umiestnený na nesprávny dokument. V takom prípade dokument nebude mať právnu silu a bude považovaný za nesprávny.

3

Na potvrdenie tohto dokumentu vyberte potrebnú pečiatku, pretože každý druh dokumentácie (odhad alebo faktúra) je certifikovaný samostatnou pečiatkou.

4

Pečiatku nemôžete umiestniť na žiadne „vhodné miesto pre vás“, pretože pravidlo umiestňovania pečiatok je rovnaké a rovnaké pre všetkých: pečiatka sa umiestni na koniec tohto dokumentu vedľa podpisov strán, ktorých mená sú v nej uvedené.

5

Nezabudnite, že pečiatka, ktorú ste zanechali v dokumente, by sa nemala nachádzať iba na správnom mieste, ale mala by byť dobre čitateľná, to znamená, že atrament by nemal byť vyblednutý a ešte viac rozmazaný.

Venujte pozornosť

Pred opečiatkovaním dokumentu položte na predlohu papiera skúšobnú pečiatku, aby ste skontrolovali jeho stav. V žiadnom prípade na dokument neklaďte pečiatku, ktorej tlač si nie ste istí bez toho, aby ste ju najprv skontrolovali v pracovnom návrhu.

Užitočné rady

V niektorých dokumentoch sú špeciálne poznámky - „MP“, to znamená miesto tlače. V takom prípade pokojne umiestnite pečiatku na miesto, kde je táto značka. Nemôžete sa s ňou stretnúť na všetkých dokumentoch, najčastejšie je k dispozícii v pracovných knihách a účtovných dokumentoch.

Odporúčaná