obchodné

Ako začať podnikať v poľnohospodárstve

Ako začať podnikať v poľnohospodárstve

Video: Ako začať podnikať 2024, Júl

Video: Ako začať podnikať 2024, Júl
Anonim

Prírodné produkty sa vždy oceňujú na modernom trhu, takže poľnohospodárske podnikanie naďalej naberá na sile. Jeho organizácia vyžaduje kompetentný prístup k podnikaniu, ale očakávaný zisk stojí za námahu.

Image

Budete potrebovať

  • - prenájom alebo predaj pôdy;

  • - stavebné povolenie;

  • - licencia;

  • - pracujúci personál.

Návod na použitie

1

Zistite, či sa vaše podnikanie vytvorí úplne od nuly, alebo ak máte záujem o kúpu hotového infraštruktúrneho zariadenia. Pre pestovanie poľnohospodárskych plodín je lepšie kúpiť už preukázanú úrodnú parcelu. Pri chove hospodárskych zvierat si môžete územie podľa vlastného uváženia vybaviť podľa svojho množstva.

2

Kúpte si pozemok na usporiadanie svojho podnikania. Kontaktujte vlastníka stránky, aby vám poskytol osvedčenie o vlastníctve objektu, doklady o titule a katastrálny pas. Skontrolujte, či je všetko v poriadku, uzavrite kúpnu zmluvu a zaplatite zálohu. V zmluve musia byť uvedené podrobnosti strán, ako aj základné informácie o pôde (kategória pôdy, miesto, plocha, číslo katastra, druh využitia a deklarovaná hodnota).

3

Ak plánujete obsadiť už vybavené zariadenie, pokračujte v uzatváraní nájomnej zmluvy s majiteľom. Každá uzavretá zmluva musí byť zabezpečená daňovým úradom a registračnou službou. Dokumenty v teréne, ako aj doklady totožnosti sa musia predkladať EIRC. Do jedného mesiaca vám budú zaslané úradné dokumenty potvrdzujúce vaše vlastníctvo pôdy.

4

V prípade potreby získajte povolenie na výstavbu zariadenia. To sa musí urobiť v orgánoch mestskej formácie a miestnej samosprávy. Predložte svoju žiadosť, kópiu osvedčenia o vlastníctve pozemku a jeho katastrálneho plánu, ako aj projekt všetkých budov so schémou pripojenia inžinierskych sietí. Povolenie zašle na schválenie vedúci okresu alebo iného obecného celku.

5

Prejdite si registráciu spoločnosti. Predloží licenčnému orgánu v mieste bydliska doklady tvoriace súčasť diplomov, osvedčenia o zhode a osvedčenie o primárnej špecializácii. Licencia bude vydaná do 30 pracovných dní.

6

Vybavte zariadenia v súlade so sanitárnymi normami SanPiN 2.2.4.548-96, najmä ak je vašou špecializáciou chov hospodárskych zvierat. Pri výrobe potravinových výrobkov je potrebné dodržiavať požiadavky na sanitárnu prípravu potravín uvedené v zbierke platných hygienických predpisov vo verejných stravovacích zariadeniach.

7

Nájom zamestnancov. V poľnohospodárskom priemysle sa nemôžete obísť bez služieb poľnohospodárskych špecialistov, kombinovať operátorov, vodičov, účtovníkov a dokonca programátorov, ak plánujete vytvoriť svoj web na internete. Všetci zamestnanci musia mať vyššie alebo špecializované stredoškolské vzdelanie zodpovedajúce druhom poskytovaných služieb.

8

Dohodnite sa s najbližšími poľnohospodárskymi trhmi na dodávke vašich výrobkov a uzavrite s nimi dlhodobú dohodu o spolupráci. Monitorujte kvalitu dodávaných výrobkov, aby ste získali dôveryhodnosť medzi spotrebiteľmi.

Odporúčaná